0 0
Racuchy – Poľské jablkové lievance

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

200 g Hladká múka
1 ks Vajcia
250 ml Mlieko
1 čl Prášok do pečiva
21 ks Jablko
1 pl Olej
0,5 čl Soľ

Racuchy – Poľské jablkové lievance

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Z Poľského receptára ponúkame jednoduchý, chutný recept na sladké lievance. Rýchle jablkové lievance vás výborne zasytia. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

(Visited 1 266 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

V miske vyšľaháme celé vajíčko s mliekom a pridáme trochu oleja. V inej miske zmiešame odváženú múku s kypriacim práškom a soľou.

2
Hotovo

Múku zapracujeme do tekutých ingrediencií tak, aby sme nemali žiadne hrudky.

3
Hotovo

Nakoniec do cesta zapracujeme ostrúhané jabĺčka, z ktorých sme v dlaniach vytlačili prebytočnú šťavu.

4
Hotovo

Misku zakryjeme utierkou a cesto necháme zhruba 30 minút odpočívať. Lyžicou tvarujeme malé placky do rozpáleného oleja a opekáme do zlatova z oboch strán.

5
Hotovo

Lievančeky omastíme na papierovej utierke a pred podávaním zasnežíme práškovým cukrom.

Lydia

Predošlý
Pečené údené mäso v ovocnom náleve
Ďalší
Ovocná bábovka
Predošlý
Pečené údené mäso v ovocnom náleve
Ďalší
Ovocná bábovka