0 0
Domáce malinové grilážky bez salka.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
3 ks Tortové oblátky
250 g Trstinový cukor
20 g Maslo
210 ml Šľahačková smotana
100 g Vlaš.orechy sekané
150 g Maliny

Domáce malinové grilážky bez salka.

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Vôňa a poctivá chuť tradičného karamelu si vás získa od momentu, kedy zacítite jeho vôňu, až po chuť prvého zahryznutia. Sú príjemne sladké so štedrou nádielkou chrumkavých orechov a kyslastým podtónom malín. Dokonale vyvážená chuť.

(Visited 279 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Na panvici si upálime cukor na karamel. Na úplne malom ohni upaľujeme aj 10-15 minút, pomaly, aby nám neprihorel. Sem tam pomiešame.

2
Hotovo

Keď je už liaty, tak vhodíme 20 gramov masla a poriadne zamiešame. Šľahačkovú smotanu si medzitým zahrejeme na bod varu. Smotanu primiešame do karamelu a začneme ozlomkrky miešať. Zmes veľmi peni, nebojte sa, to sa ustáli a krásne spojí.

3
Hotovo

Zmes vypneme a pridáme pomleté/posekané orechy. Dajte podľa chuti, my máme radi viacej a nahusto. A ideme vrstviť : spodná oblátka, na to mierne vychladnutá griláž zmes, na to ďalšia oblátka, pritlačíme, opäť vrstva karamelu a maliny. Ak dávate čerstvé tak rozrežte na polovicu, ak mrazené, tak odkvapkané vcelku. Vrchnú oblátku už len jemne priložiť, nepritláčať moc, aby sa nám maliny neroztiekli a tým sa oblátka nerozmočila. Necháme pol hodinu až cez noc postáť. Čím dlhšie budú grilážky stáť, tým budú stuhnutejšie. Malinové grilážky sú vhodné na rýchly konzum, ideálne do 2 dní. Klasické vydržia dlhšie.

Lydia

Predošlý
Typicky slovenské lokše.
Ďalší
Zimná antioxi polievka a vitamíny.
Predošlý
Typicky slovenské lokše.
Ďalší
Zimná antioxi polievka a vitamíny.