• Home
  • Rôzne
  • Domáce kondenzované mlieko bez éčok! Jednoduchá príprava!
0 0
Domáce kondenzované mlieko bez éčok! Jednoduchá príprava!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

200 g Mlieko
200 g Kryštálový cukor
20 g Maslo

Domáce kondenzované mlieko bez éčok! Jednoduchá príprava!

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Kondenzované mlieko je často využívané v mnohých receptoch na sladké pokrmy, ako sú koláče buchty a torty. Je však pomerne ťažké kúpiť nejaké, ktoré neobsahuje chemické látky.

Dnes si podľa nášho receptu môžete pripraviť svoje vlastné domáce kondenzované mlieko, a tak ho budete mať vždy po ruke, ak budete chcieť niečo upiecť. Ako bonus môžete mať istotu, že poznáte všetky zložky a nemusíte sa báť nežiaducich prísad.

(Visited 622 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zmiešajte všetky zložky v hrnci (najlepšie s vysokými okrajmi, pretože sa vytvorí silne penivá hmota).
Na miernom ohni priveďte do varu

2
Hotovo

Pri zvýšení teploty sa zmes začína variť a varte ju presne 10 min. Bude do značnej miery napenená.
Po 10 minútach je hmota veľmi riedka. Nebojte sa, takto by to malo byť.

3
Hotovo

Postupne zhustne za studena.
Nalejte zmes do fľaše a vložte do chladničky. O niekoľko hodín neskôr hmota stále hustne.

4
Hotovo

A hotovo! Stačí 15 minút a máte výborné domáce kondenzované mlieko!
Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Jednoduché fitness palacinky len zo 2 ingrediencií
Ďalší
Recept na najchutnejšiu jablčnú buchtu – jemná ako pavučinka a krásne sa rozpúšťa v ústach!
Predošlý
Jednoduché fitness palacinky len zo 2 ingrediencií
Ďalší
Recept na najchutnejšiu jablčnú buchtu – jemná ako pavučinka a krásne sa rozpúšťa v ústach!