0 0
Delikátne, plnené guľôčky

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

CESTO
150 g Hladká múka
4 ks Vajcia
50 g Maslo
250 ml Voda
p.p. Prášok do pečiva
KRÉM
1 ks Kondenzované mlieko
500 ml Šľahačková smotana

Delikátne, plnené guľôčky

Cuisine:
  • Easy

Ingredients

  • CESTO

  • KRÉM

Directions

Share

Guličky z jemného odpaľované-ho cesta, plnené lahodným zmrzlinovým krémom. Stačí ich len raz ochutnať…

(Visited 270 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

V hrnci necháme zovrieť 250 ml vody s maslom a soľou. Múku prisypeme naraz a miešame, až kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien hrnca. Keď sa začne na dne hrnca robiť biely povlak a cesto je v tvare gule, presunieme ho do misy a necháme vychladnúť, tak aby bolo na dotyk vlažné.

2
Done

Rúru predhrejeme na 200 °C. Šľahačom postupne zamiešame vajcia. Zapracujeme aj prášok do pečiva. Lyžičkami formujeme z cesta malé guľôčky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

3
Done

Pečieme asi 25 minút dozlatista. Rúru prvých 15 minút neotvárame. Vyberieme z rúry a zo spodnej strany prepichneme každú guľôčku hrotom noža, aby sme mohli plniť zmrzlinovým krémom. Necháme na mriežke vychladnúť.

4
Done

Na krém vyšľaháme smotanu a pridáme kondenzované mlieko a ešte jemne zašľaháme.

5
Done

Krém nanesieme do zdobiaceho vrecúška a tenkým hrotom plníme guľôčky, ktoré potom dáme zamraziť minimálne na dve hodiny.

Lydia

previous
Horúca oranžáda
next
Čokoládové pokušenie, ktorému len málokto odolá.
previous
Horúca oranžáda
next
Čokoládové pokušenie, ktorému len málokto odolá.