• Home
  • Koláče
  • Nepečené lieskovcové rezy s bielou čokoládou
0 0
Nepečené lieskovcové rezy s bielou čokoládou

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

KORPUS
150 g Maslové sušienky
50 g Lieskovce
80 g Maslo
PLNKA
0,5 ks Kondenzované mlieko
200 g Čokoláda
150 g Lieskovce
POLEVA
100 g Čokoláda
0,5 ks Kondenzované mlieko

Uložte si tento recept

Potrebné prihlásenie alebo registrácia na uloženie tohto receptu.

Nepečené lieskovcové rezy s bielou čokoládou

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • KORPUS

  • PLNKA

  • POLEVA

Popis

Zdieľať

Chrumkavé pokušenie, ktoré v sebe spája bohatosť čokolády a vôňu lieskovcov. Nepečený dezert vhodný na každú príležitosť.

(Visited 239 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Navážené sušienky podrvíme alebo rozmixujeme. Nie však úplne na prach, korpus tak bude chrumkavejší.
V miske ich spojíme s nadrobno po sekanými orieškami a roztopeným maslom.
Vzniknutú pieskovú zmes utlačíme na dno menšieho plechu či formy (20x20cm).

2
Hotovo

Na plnku v rajnici zahrejeme polovicu konzervy kondenzovaného mlieka, ktoré tesne pre bodom varu stiahneme z plameňa.
Do mlieka primiešame nasekanú tmavú čokoládu a miešame, kým sa čokoláda kompletne nerozpustí.

3
Hotovo

Plnku nalejeme na korpus a pridáme na sucho opražené celé lieskovce, ktoré utreli v kuchynskej utierke, aby sme ich zbavili šupiek.

4
Hotovo

Formu odložíme do chladu na asi 60 minút. Nakoniec zahrejeme aj druhú polovicu konzervy kondenzovaného mlieka a rovnakým postupom vytvoríme polevu s bielou čokoládou.

5
Hotovo

Tú potom nalejeme na povrch zatuhnutého koláča a opäť vrátime do chladu na aspoň 2 hodiny.

Lydia

lahodná nátierka
Predošlý
Lahodná nátierka
Tradičný Mazurský koláč
Ďalší
Tradičný Mazursky koláč
lahodná nátierka
Predošlý
Lahodná nátierka
Tradičný Mazurský koláč
Ďalší
Tradičný Mazursky koláč