• Home
  • Rôzne
  • Pirohy plnené čerešňami a orieškami.
0 0
Pirohy plnené čerešňami a orieškami.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
CESTO
6 ks Uvarené zemiaky v šupke
300 g Polohrubá múka
1 ks Vajcia
50 g Práškový cukor
PLNKA
200 g Čerešne
100 g Kryštálový cukor
1 pl Citrónová šťava
1 pl Vanilková esencia
100 g Vlašské orechy
OSTATNÉ INGREDIENCIE
200 ml Kyslá smotana
1 pl Vanilkový cukor

Pirohy plnené čerešňami a orieškami.

Kuchyňa:
  • Porcie 2
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • CESTO

  • PLNKA

  • OSTATNÉ INGREDIENCIE

Popis

Zdieľať

Už naše babičky robievali pirohy. Okrem slanej verzie si ich môžeme pripraviť aj na sladko. Náš recept vám ponúka kombináciu čerešní a vlašských orechov. Samozrejme aj v tomto recepte na záver polejeme pirohy smotanou, ale najskôr v nej rozmiešame cukor.
Dobrú chuť.

(Visited 112 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka a postrúhame na strúhadle na zemiaky na pomúčenú dosku. K postrúhaným zemiakom pridáme múku, cukor a vajce. Na doske vypracujeme nelepivé cesto (podľa potreby pridávame múku).

2
Hotovo

Na plnku si zmiešame odkôstkované čerešne (alebo iné ovocie) s cukrom, vanilkovým exraktom a citrónovou šťavou. Spolu privedieme k varu a povaríme cca 5 minút. Zmes precedíme. Šťavu odložíme bokom a prevarené ovocie zmiešame s nasekanými orieškami.

3
Hotovo

Cesto si rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a pohárom vykrajujeme kruhy. Tie naplníme ovocnou plnkou, preložíme na polmesiac a okraje dobre pritlačíme (uzavrieme) koncom príborového noža.

4
Hotovo

Pirohy povaríme vo vriacej vode, kým nevyplávajú všetky na povrch (cca 8-10 minút). Ešte teplé potom polejeme kyslou smotanou, vymiešanou s vanilkovým cukrom a šťavou z ovocia.

Lydia

Predošlý
Zdravé mrkvové chipsy.
Ďalší
Bravčové na leči s tarhoňou.
Predošlý
Zdravé mrkvové chipsy.
Ďalší
Bravčové na leči s tarhoňou.