0 0
Brownies so smotanovým syrom a čerešňami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

100 g Horká čokoláda
150 g Kryštálový cukor
150 g Polohrubá múka
300 g Smotanový syr
300g Čerešne
120 g Maslo
4 ks Vajcia
1 čl Prášok do pečiva
1 bal. Vanilkový cukor
štipka Soľ
100 ml Mlieko

Brownies so smotanovým syrom a čerešňami

Kuchyňa:
  • 50 min.
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať
(Visited 190 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Čokoládu si nalámeme na kúsky a dáme do misky, do ktorej pridáme aj maslo. Vo vodnom kúpeli roztopíme.

2
Hotovo

2 vajíčka spolu s 50 g cukru vymiešame do peny. Pridáme štipku soli a vanilkový cukor. K vyšľahaným vajíčkam pridáme rozpustenú čokoládu a znova poriadne mixérom vymiešame. Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vareškou spojíme. Cesto bude tuhé, preto pridávajte za stáleho miešania mlieko. Cesto pri roztieraní má byť vláčne.

3
Hotovo

Pripravíme si formu na pečenie (priemer cca 21 cm), vymastíme ju maslom a zalejeme ju 1/3 cesta.

4
Hotovo

V druhej miske si zmiešame smotanový syr so zvyšným cukrom a 2 vajíčkami. Miešame mixérom dovtedy, kým nám nevznikne krémová hmota.

5
Hotovo

Polovicu krému vylejeme na 1/3 cesta, poukladáme čerešne, navrstvíme druhú tretinu cesta, znova dáme plnku, poukladáme čerešne a zalejeme zvyšným cestom. Vrch zarovnáme.

6
Hotovo

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov po dobu 40-50 minút. Upečené vyberieme a necháme vychladnúť.

7
Hotovo

Vychladnuté nakrájame na rezy a podávame.

Dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Iné knedličky už nerobím: 5-minútové maďarské knedličky bez vajec, chutia fantasticky!
Ďalší
Vynikajúce zemiaky po ktorých si budete oblizovať prsty
Predošlý
Iné knedličky už nerobím: 5-minútové maďarské knedličky bez vajec, chutia fantasticky!
Ďalší
Vynikajúce zemiaky po ktorých si budete oblizovať prsty