0 0
Brownies so smotanovým syrom a čerešňami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

100 g Horká čokoláda
150 g Kryštálový cukor
150 g Polohrubá múka
300 g Smotanový syr
300g Čerešne
120 g Maslo
4 ks Vajcia
1 čl Prášok do pečiva
1 bal. Vanilkový cukor
štipka Soľ
100 ml Mlieko

Brownies so smotanovým syrom a čerešňami

Cuisine:
  • 50 min.
  • Medium

Ingredients

Directions

Share
(Visited 112 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Čokoládu si nalámeme na kúsky a dáme do misky, do ktorej pridáme aj maslo. Vo vodnom kúpeli roztopíme.

2
Done

2 vajíčka spolu s 50 g cukru vymiešame do peny. Pridáme štipku soli a vanilkový cukor. K vyšľahaným vajíčkam pridáme rozpustenú čokoládu a znova poriadne mixérom vymiešame. Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vareškou spojíme. Cesto bude tuhé, preto pridávajte za stáleho miešania mlieko. Cesto pri roztieraní má byť vláčne.

3
Done

Pripravíme si formu na pečenie (priemer cca 21 cm), vymastíme ju maslom a zalejeme ju 1/3 cesta.

4
Done

V druhej miske si zmiešame smotanový syr so zvyšným cukrom a 2 vajíčkami. Miešame mixérom dovtedy, kým nám nevznikne krémová hmota.

5
Done

Polovicu krému vylejeme na 1/3 cesta, poukladáme čerešne, navrstvíme druhú tretinu cesta, znova dáme plnku, poukladáme čerešne a zalejeme zvyšným cestom. Vrch zarovnáme.

6
Done

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov po dobu 40-50 minút. Upečené vyberieme a necháme vychladnúť.

7
Done

Vychladnuté nakrájame na rezy a podávame.

Dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

previous
Iné knedličky už nerobím: 5-minútové maďarské knedličky bez vajec, chutia fantasticky!
next
Vynikajúce zemiaky po ktorých si budete oblizovať prsty
previous
Iné knedličky už nerobím: 5-minútové maďarské knedličky bez vajec, chutia fantasticky!
next
Vynikajúce zemiaky po ktorých si budete oblizovať prsty