0 0
Cuketové rezance so syrovou omáčkou a bylinkami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
45 g Maslo
3 ks Cuketa
2 ks Strúčiky cesnaku
2 pl Hladká múka
1,5 l Mlieko
1/2 čl Tymián sušený
1/2 čl Oregáno
1/4 hrnčeka 12 % Smotana
1/4 hrnčeka Parmezán
p.ch. Soľ, korenie
2 pl Petržlenová vňať

Cuketové rezance so syrovou omáčkou a bylinkami

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Vyskúšajte odľahčenú variantu klasických cestovín. Tieto „rezance“ nemusíte ani variť, pretože sú z čerstvých cukiet. A so syrovou omáčkou je to ešte len dobrota. Rezančeky môžete urobiť aj z inej zeleniny, napríklad mrkvové sú tiež delikátne.

  • Čas varenia: 30 minút
  • Porcie: 4
  • Nutričné ​​hodnoty: Kalórie: 203,6, Tuk: 14,2 g, Sodík: 165,8 mg, Cholesterol: 39.5 mg, Karbohydráty: 12,5 g, Bielkoviny: 8 g.
(Visited 753 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Rozpustite 15 g masla v kastróliku, pridajte nakrájané cukety a varte domäkka, približne 3 až 5 minút. Dajte cuketu zatiaľ bokom.

2
Hotovo

V kastróliku rozpustíme zvyšné maslo, pridajte cesnak a nechajte 1 až 2 restovat. Vmiešajte múku a minútu nechajte variť.

3
Hotovo

Postupne prilejte mlieko, prisypte tymián a oregano. Nechajte chvíľku prebublávať (2 minúty), potom prilejte smotanu a prisypte parmezán. Varte do zhustnutia a potom osoľte a okoreňte podľa chuti.
Vmiešajte odloženú cuketu, aby sa obalila omáčkou.
Ihned servírujte ozdobené troškou petrželky.

Lydia

Predošlý
Fantastické roľnícke zemiaky: Nevedela som, čo rodine pripraviť na večeru, preto som sa rozhodla pre recept „čo kuchyňa dá“ a výsledok bol skrátka úžasný!
Ďalší
Náhrada pečiva: Fitness recept na tvarohové pečivo bez múky
Predošlý
Fantastické roľnícke zemiaky: Nevedela som, čo rodine pripraviť na večeru, preto som sa rozhodla pre recept „čo kuchyňa dá“ a výsledok bol skrátka úžasný!
Ďalší
Náhrada pečiva: Fitness recept na tvarohové pečivo bez múky