0 0
Rýchly koláč s karamelizovanými hruškami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Rýchly koláč s karamelizovanými hruškami

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Aromatický, sezónny, jesenný koláč s hruškami. Recept vám zaberie približne polhodinu času. Podávame s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo lyžicou čerstvo vyšľahanej smotany.

(Visited 217 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Rúru rozohrejeme na 180°C. Vyberieme si plech či formu na koláč, ktorú vymastíme trochou masla a vysypeme múkou.
Cesto navrstvíme na dno i po krajoch formy a prebytočné časti odrežeme ostrým nožom.

2
Hotovo

Hrušky ošúpeme a pomocou škrabky alebo ostrého noža nakrájame na tenučké plátky po celej dĺžke (jadrovník samozrejme vynecháme).

3
Hotovo

Na panvici roztopíme maslo, pridáme javorový sirup, škoricu, celé klinčeky a čerstvou ostrúhaný muškátový oriešok.

4
Hotovo

Do bublajúcej voňavej zmesi pridáme plátky hrušiek a dusíme na miernom ohni asi 5 minút.
Vytiahneme klinčeky a udusené hrušky navrstvíme na cesto.

5
Hotovo

Koláč pečieme zhruba 25 až 30 minút (180°C).

Lydia

Predošlý
Zdravé krekry na chrumkanie.
Ďalší
Nadýchané a mäkké domáce langoše.
Predošlý
Zdravé krekry na chrumkanie.
Ďalší
Nadýchané a mäkké domáce langoše.