0 0
Jemná omáčka – Bešamel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

500 ml Mlieko
30 g Hladká múka
50 g Maslo
p.ch. Muškátový oriešok
p.ch. Soľ, korenie

Jemná omáčka – Bešamel

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Domáca,jemná a biela omáčka je základom pri príprave rôznych omáčok, prívarkov.

(Visited 808 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Maslo dáme do hrnca a necháme roztopiť. Potom pridáme múku a miešame kým sa nám obidve zložky nespoja. Následne pomaly za stáleho miešania prilievame mlieko. Miešame a varíme pár minút.

2
Hotovo

Podľa chuti pridáme soľ, mleté čierne korenie a muškátový oriešok. Dobre premiešame a odstavíme.

Lydia

Predošlý
Tekvicovo-zemiakové placky s cesnakovým dresingom
Ďalší
Zamatovo jemná bryndzová omáčka.
Predošlý
Tekvicovo-zemiakové placky s cesnakovým dresingom
Ďalší
Zamatovo jemná bryndzová omáčka.