0 0
Francúzska cibuľačka.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
6 ks Cibuľa
4 ks Toustový chleba
2 pl Bračová masť
p.ch. Soľ, korenie
2 čl Mletá červená paprika
1,5 pl Hladká múka
p.ch. Tvrdý syr
p.ch. Maslo

Francúzska cibuľačka.

Kuchyňa:
  • Porcie 6
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Z Francúzkej kuchyne prinášame jednoduchý recept na cibuľovú polievku. Vďaka opečenému toastu a syru vás výrone zasýti, určite neodoláte.

(Visited 1 329 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Cibuľu nakrájame na pásiky a orestujeme do sklovita na bravčovej masti. Cibuľu poprášime múkou a pridáme papriku, ktorú krátko orestujeme. Zalejeme 1,5 l vody, trochu osolíme a okoreníme.

2
Hotovo

Polievku varíme kým cibuľa nie je z 3/4 uvarená (nesmie byť úplne rozvarená). Polievku dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

3
Hotovo

Syr nastrúhame nahrubo a toasty opečieme dohneda na troche masla. Do taniera nalejeme polievku na 1 porciu. Pridáme na toasty prekrojené na 1/2 (do tvaru trojuholníka). Nakoniec posypeme 1 hrsťou syru a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 210°C (iba zvrchu – gril). Zapekáme, kým syr nie je roztečený a dozlatista ugrilovaný.

Lydia

Predošlý
Jemná paštéka z kuracej pečene.
Ďalší
Makovec-jednoduchý a rýchly koláč ku káve
Predošlý
Jemná paštéka z kuracej pečene.
Ďalší
Makovec-jednoduchý a rýchly koláč ku káve