0 0
Francúzska cibuľačka.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 ks Cibuľa
4 ks Toustový chleba
2 pl Bračová masť
p.ch. Soľ, korenie
2 čl Mletá červená paprika
1,5 pl Hladká múka
p.ch. Tvrdý syr
p.ch. Maslo

Francúzska cibuľačka.

Cuisine:
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Z Francúzkej kuchyne prinášame jednoduchý recept na cibuľovú polievku. Vďaka opečenému toastu a syru vás výrone zasýti, určite neodoláte.

(Visited 933 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Cibuľu nakrájame na pásiky a orestujeme do sklovita na bravčovej masti. Cibuľu poprášime múkou a pridáme papriku, ktorú krátko orestujeme. Zalejeme 1,5 l vody, trochu osolíme a okoreníme.

2
Done

Polievku varíme kým cibuľa nie je z 3/4 uvarená (nesmie byť úplne rozvarená). Polievku dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

3
Done

Syr nastrúhame nahrubo a toasty opečieme dohneda na troche masla. Do taniera nalejeme polievku na 1 porciu. Pridáme na toasty prekrojené na 1/2 (do tvaru trojuholníka). Nakoniec posypeme 1 hrsťou syru a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 210°C (iba zvrchu – gril). Zapekáme, kým syr nie je roztečený a dozlatista ugrilovaný.

Lydia

previous
Jemná paštéka z kuracej pečene.
next
Makovec-jednoduchý a rýchly koláč ku káve
previous
Jemná paštéka z kuracej pečene.
next
Makovec-jednoduchý a rýchly koláč ku káve