Ingrendiencie
-
400 g Špagety
-
4 pl Olivový olej
-
4 k Strúčiky cesnaku
-
p.ch. Chili vločky
-
100 g Parmezán
-
p.ch. Petržlenová vňať
-
p.ch. Soľ
Popis
Nádherne jednoduché a aromatické špagety, ktorých základ tvorí olivový olej, cesnak a parmezán. Chutný obed, alebo večera za pár minút.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do osolenej vriacej vody dáme variť špagety. |
2
Hotovo
|
Medzitým si na miernom ohni vo väčšej panvici zahrejeme olej a pridáme na tenké plátky nakrájaný cesnak. Je dôležité pridať cesnak rovno s olejom a pomaly zahrievať, aby sa nespálil a nezhorkol. |
3
Hotovo
|
Zo špagiet si odoberieme asi 2 dcl vody, v ktorej sa varili a scedíme ich. Vrátime ich späť do hrnca, v ktorom sa varili a zalejeme olejom s cesnakom a čili. Pridáme naseknú petržlenovú vňať, najemno nastrúhaný parmezán a všetko dobre premiešame. Ak sa nám nedarí pokryť omáčkou a syrom všetku cestovinu pridáme pár lyžíc cestovinovej vody. |
4
Hotovo
|
Ochutnáme a pripadne dosolíme. Môžeme servírovať. |