0 0
Baranček s vaječným likérom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Baranček s vaječným likérom

Cuisine:
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Zdobí nielen jeden stôl počas Veľkej noci. Baranček nie len na jedenie, ale i ozdobu. Skúste si ho tento rok upiecť podľa nášho receptu a šibači budú milo prekvapení.

(Visited 129 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Dve formy na barančeka (800 ml) vymastíme a vysypeme hrubou múkou.

2
Done

Na cesto vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme vajcia a žĺtok. Múku zmiešame s práškom do pečiva a striedavo s likérom ju primiešame do cesta.

3
Done

Formy otvorom nahor postavíme na plech, cesto rozdelíme do foriem a pri 175 °C pečieme 50 až 60 minút. Necháme 10 minút odležať a potom vyberieme z foriem.

4
Done

Z bielka, cukru a citrónovej šťavy vymiešame polevu, potrieme ňou barančeky, pistácie zapichneme ako očká a zvyšné nasekáme a nasypeme ako kožúšok spolu s nastrúhanou citrónovou kôrou. Necháme zaschnúť.

Lydia

previous
Kokosové koláčiky.
next
Zimné šišky
previous
Kokosové koláčiky.
next
Zimné šišky