Ingrendiencie
-
200 g Hrášok
-
2 ks Vajcia
-
150 g Tavený syr v črievku
-
50 g Syr niva struhaný
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Jednoduchá nátierka z varených vajíčok a hrášku. Chutná na raňajky, desiatu i večeru. Ozdobíme čerstvými lístkami bazalky, alebo čerstvou petržlenovou vňaťou a hráškom.
(Visited 302 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Mrazený hrášok nasypeme do vriacej osolenej vody a necháme pár minút povariť. Následne scedíme a schladíme v ľadovej vode. Vajíčka uvaríme natvrdo. |
2
Hotovo
|
Uvarené vajíčka ošúpeme a nakrájame na drobno. Uvarený hrášok rozmixujeme alebo popučíme vidličkou. |
3
Hotovo
|
Do misky dáme rozmixovaný alebo popučený hrášok, nadrobno nakrájané vajíčka, rozdrobenú nivu a tavený syr. Všetko spolu dobre premiešame a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. |