0 0
Jablkový mušt od babičky

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

2 kg jablká

Jablkový mušt od babičky

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Domáci jablkový mušt (bez drviča a lisu). Váhu jablk zvolíme, podľa vlastnej potreby, koľko ml muštu chceme.

(Visited 3 761 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Jablká dobre umyjeme, zbavíme jadrovníka a pokrájame na štvrtiny, ktoré ukladáme do veľkej misky s ľadovou vodou (aby nezhnedli).

2
Hotovo

Jablká môžeme postrúhať ručne, ale ideálnejšie bude, ak použijeme kuchynský robot pre urýchlenie procesu a zabránenie oxidácii.

3
Hotovo

Na strúhané jablka navrstvíme do veľkého sitka (nad misou), ktoré sme preložili plátnom (gázou) tak, aby dostatočne prevísalo cez okraje.

4
Hotovo

Jablká silne pritláčame, aby sme z nich vytlačili čo najviac šťavy. Keď už nestačí stláčanie v sitku, zvinieme plátno do batôžku, ktorý utiahneme a otáčaním vyžmýkame aj zvyšok šťavy z jabĺk.

5
Hotovo

Šťavu prelejeme do čistých fliaš (cca 1 cm pod okraj), uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 80°C 15 minút.
Odložíme na tmavé a chladnejšie miesto.

Lydia

Predošlý
Výborné kapustníky zo Záhoria
Ďalší
Kôprová omáčka s vareným hovädzím
Predošlý
Výborné kapustníky zo Záhoria
Ďalší
Kôprová omáčka s vareným hovädzím