• Home
  • Polievky
  • Dokonalá lahodná hríbová polievka podľa receptu starej mamy.
0 0
Dokonalá lahodná hríbová polievka podľa receptu starej mamy.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
1 kg Huby
1/2 kg Zemiaky
2 ks Cibuľa
1,5 dcl Olej
mrkva,petržel,zeler Zelenina
50 g Hladká múka
30 g Mletá červená paprika
p.ch. Soľ
p.ch. celé Čierne korenie
p.p. Voda

Dokonalá lahodná hríbová polievka podľa receptu starej mamy.

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Či už ste si ich počas jesene nazbierali vlastnoručne, alebo vám milá suseda priniesla fľaštičku či dve, doma ich máte asi všetci. Môžete si ich zamraziť alebo skúsiť náš recept na lahodnú hubovú polievku, ktorá poteší na tele i duši. Ak vám stále huby ostali a chcete ich zamraziť, tak nezabudnite, že zamrazujeme len obvarené huby.

(Visited 8 117 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Na začiatok si pripravte huby a zemiaky, ktoré pokrájajte na drobné kúsky.
Na oleji usmažíte cibuľu, ktorú si tiež nakrájajte nadrobno.

2
Hotovo

K cibuli pridajte nakrájané huby a duste ako na praženicu, môžete podliať vodou.
Pridajte zemiaky, mrkvu, petržlen a zeler.
Premiešajte, pridajte soľ a čierne korenie, následne zalejte asi 2L vody a nechajte variť.

3
Hotovo

Kým sa polievka varí, pripravte si zásmažku.
V oleji osmažte múku dozlatista, miešajte a pridajte červenú mletú papriku.
Potom zalejte studenou vodou, približne 2 deci, premiešajte a vlejte zásmažku do horúcej polievky. Nechajte polievku ešte chvíľu povariť, kým budú zemiaky aj huby mäkké.

4
Hotovo

Polievku podávajte s chlebom alebo s hriankami.
Ak vám ostali nejaké pekné kúsky húb, tak ich opražte na oleji, posoľte a posypte nimi polievku.
Taktiež môžete na stred taniera pridať kopček kyslej smotany a posypať ju petržlenovou vňaťou. Prajeme vám dobrú chuť.

5
Hotovo

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Slimáky plnené šunkou a syrom s veľmi jemnou chuťou! Pripravené sú za 30 minút!
Ďalší
Susedka ma naučila tento vynikajúci recept na kuracie karbonátky v hríbovej a syrovej omáčke! Celá rodina si ho pochvaľovala!
Predošlý
Slimáky plnené šunkou a syrom s veľmi jemnou chuťou! Pripravené sú za 30 minút!
Ďalší
Susedka ma naučila tento vynikajúci recept na kuracie karbonátky v hríbovej a syrovej omáčke! Celá rodina si ho pochvaľovala!