• Home
  • Polievky
  • Chutná, lacná a hlavne rýchla frankfurtská polievka. Originálny návod na túto skvelú dobrotu.
0 0
Chutná, lacná a hlavne rýchla frankfurtská polievka. Originálny návod na túto skvelú dobrotu.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

200 g Párky
1/2 kg Zemiaky
1 ks Cibuľa
3 pl Hladká múka
200 ml Mlieko
p.p. Olej
1,5-2 l Vývar
p.ch. Soľ, korenie
p.p. Mletá červená paprika

Chutná, lacná a hlavne rýchla frankfurtská polievka. Originálny návod na túto skvelú dobrotu.

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Frankfurtská polievka je nestarnúcou klasikou, ktorá nás sprevádza životom od útleho detstva, už od škôlky. Ma množstvo výhod ako rýchla príprava, dostupné a lacné suroviny, sýtosť a navyše chutí úžasne. Ak vám doma ostali nejaké párky a neviete čo s nimi, pripravte si chutnú polievku, ktorá vás navyše zahreje počas sychravých dní.

(Visited 890 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Očistené zemiaky si nakrájajte na malé kocky a pripravte si párky, aby neboli veľmi studené.
V hrnci si na oleji alebo masti osmažte nadrobno nakrájanú cibuľku, potom pridajte hladkú múku a urobte zásmažku.
Poriadne premiešajte a pridajte sladkú papriku. Takto pripravenú zásmažku smažte niekoľko minút a potom zalejte vývarom.

2
Hotovo

Za stáleho miešania priveďte k varu a povarte 25 minút, podľa chute pridajte soľ alebo čierne korenie.
Do vývaru pridajte zemiaky a varte kým zemiaky nezmäknú. Keď polievka vrie, pridajte na krúžky nakrájané párky.
Studené párky schladia polievku a keď sa opäť dostane do varu, premiešajte a polievku odstavte, aby neboli párky rozmočen

3
Hotovo

Na záver polievku ochutnajte a podľa chuti dosoľte alebo pridajte korenie. Na zjemnenie prilejte do polievky trochu mlieka. Podávajte s pečivom a polievku pripravenú na tanieri môžete dochutiť aj smotanou. Prajeme vám dobrú chuť.

Lydia

Predošlý
Z bravčového mäsa nemusíte vždy robiť vyprážané rezne, toto jedlo je chutnejšie a je výnimočné
Ďalší
Chrumkavé praclíky! Rýchlá príprava, chutia výborne a nebudete ich mať nikdy dosť!
Predošlý
Z bravčového mäsa nemusíte vždy robiť vyprážané rezne, toto jedlo je chutnejšie a je výnimočné
Ďalší
Chrumkavé praclíky! Rýchlá príprava, chutia výborne a nebudete ich mať nikdy dosť!