Jednoduchý, chutný pokrm na obed či večeru. Jemne medailóniky z panenky s orestovanými zeleninovými špízmi, preliate brusnicovou coulis. Ak sa Vám žiada príloha, odporúčame varené zemiaky.
Vyskúšajte tradičné zemiakové placky obohatiť o chutnú maslovú tekvicu. A k tomu lahodnú bodku v podobe domáceho cesnakového dresingu, ktorý vás zaberie len pár minút.
Klasická šošovicová polievka so zázvorom. Kombinácia chuti sa v polievke spoja a vytvoria novú, sladko – štipľavú chuť s jemnou arómou zázvoru. Okrem nich dáme do polievky zeleninu, vývar, údenú...
Na Orave dobre, na Orave zdravo, ale i chutne… Tradičná a sýta polievka, ktorú podávame s krajcom čerstvého chlebíka a môžeme ju ozdobiť lyžicou kyslej smotany.
Bryndza je náš Slovenský klenot…. Je zdravá, chutná a sýta. Nasledujúci recept patrí medzi typicky Slovenske recepty. Podávame s osmaženou slaninou alebo cesnakovými krutónmi. Prajeme dobrú chuť 🙂
Chutné pagáče z kysnutého cesta, plnené zemiakovo – slaninovou plnkou. Ak máte radi viac cesnaku, stačí po upečení pagáč potrieť roztlačeným cesnakom v oleji, prípadne posypať soľou a kmínom.
Osviežujúca polievka, keď už sú v záhrade dozreté šťavnaté rajčiny a zároveň začína mladá kapusta. Tradičná polievka z receptára našich babičiek. Chutná a sýta polievka, podávame s chlebom.