0 0
Vynikajúca kapustová polievka z Oravy.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
0,5 ks Biela kapusta
1 ks Cibuľa
1 ks Zeler
0,5 ks Mrkva
1 ks Petržlen
1 ks Strúčiky cesnaku
3 ks Zemiaky
p.ch. Bobkový list
p.ch. Soľ, korenie
p.ch. Majorán
ZÁSMAŽKA
2 pl Bračová masť
100 g Udená slanina
2 pl Hladká múka
1 čl Mletá červená paprika
OZDOBA
p.ch. Kyslá smotana

Vynikajúca kapustová polievka z Oravy.

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • ZÁSMAŽKA

  • OZDOBA

Popis

Zdieľať

Na Orave dobre, na Orave zdravo, ale i chutne… Tradičná a sýta polievka, ktorú podávame s krajcom čerstvého chlebíka a môžeme ju ozdobiť lyžicou kyslej smotany.

(Visited 1 391 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno.

2
Hotovo

V hrnci rozohrejeme masť a pridáme polovicu na sekanej cibuľky. Pražíme do mäkka.

3
Hotovo

K spenenej cibuľke potom pridáme na menšie kocky nakrájaný a očistený zeler, mrkvu a petržlen. Osolíme. Pridáme bokový list, celé čierne korenie a minútku pražíme.

4
Hotovo

Potom pridáme na rezančeky nasekanú kapustu a na kocky nakrájané zemiaky.

5
Hotovo

Všetko premiešame, zalejeme vodou, privedieme k varu a varíme, kým zemiaky nezmäknú.

6
Hotovo

Na panvici si na masti popražíme slaninu, pridáme druhú polovicu cibuľky a nakoniec zaprášime múkou a paprikou. Všetko spolu minútku opečieme.

7
Hotovo

Potom prilejeme vriacu vodu a pomocou metličky vymiešame krémovú zásmažku, ktorú vlejeme do polievky. Zamiešame, pridáme majoránku, cesnak a prípadne ešte dosolíme.

8
Hotovo

Polievku podávame s krajcom čerstvého chlebíka a môžeme ju ozdobiť lyžicou kyslej smotany.

Lydia

Predošlý
Chutný tradičný sýty pokrm zo zemiakov.
Ďalší
Fučka-zemiaková kaša ako od babičky.
Predošlý
Chutný tradičný sýty pokrm zo zemiakov.
Ďalší
Fučka-zemiaková kaša ako od babičky.