Recept na bobáľky (iné názvy v nárečiach: opekance, pupáky, pupáčiky, pupáčky). S cestom sa dobre pracuje, hotové sa dajú uskladniť a chrumkať len tak samotné. Servírujte podľa vlastnej chuti, či...
Jeden recept z truhlice našich starých materí. Cesto kysnuté pod vodou poznali a pripravovali už naše prababičky. Tým, že cesto kysne vo vode, je jemnejšie a chutnejšie. Z tohto cesta...
Pivné rožky sú už na prvý pohľad rozdielne od klasických. Sú štíhlejšie, prepečenejšie a preto sa dajú jesť aj samotné. Hodia sa hlavne k pokrmom ako sú utopence, párky, klobásy,...
Základom chlebových kruhov je ražný šrot a hladká ražná múka. Jednoduché chlebové cesto so sviežou chuťou čučoriedok. Okrem čučoriedok môžte použiť aj iné ovocie, džem podľa vlastnej chuti.
Slovenska kuchyňa starých mám, ponúka veľa chutných a zaujímavých receptov, ktoré sa zachovali dodnes. Jedným z nich sú aj podpecníky s kyslou smotanou a slaninkou. Chutné a chrumkavé cesto s...
Jemné, nadýchané, kysnuté cesto plnené bryndzovo – kôprovou plnkou. Bryndzové koláče sú vhodné k pivu, alebo vínu. Z jednej dávky pripravíme dva veľké plechy.
Smažené pirôžky sú nostalgickou spomienkou na staré dobré študentské časy. Keď prišla jeseň, školský rok sa začal a s ním prišli aj chladnejšie dni, nejedného z nás zahriali. Predávali sa...
Domáce langoše pečené v rúre. Skúšali ste? Ak nie máte možnosť. Jednoduchý a nenáročný recept. Podávame s pre tlačeným cesnakom rozmiešaným v oleji, kyslou smotanou a strúhaným syrom.