Sklárske mäso na šťave s haluškami. Jednoduché a sýte jedlo pre všetkých hladošov. Mäso z bravčového pliecka, udusené na leči, ak máte radi pikantnejšie pridajte viac štipľavej mletej papriky, ak...
Pivné rožky sú už na prvý pohľad rozdielne od klasických. Sú štíhlejšie, prepečenejšie a preto sa dajú jesť aj samotné. Hodia sa hlavne k pokrmom ako sú utopence, párky, klobásy,...
Slovenska kuchyňa starých mám, ponúka veľa chutných a zaujímavých receptov, ktoré sa zachovali dodnes. Jedným z nich sú aj podpecníky s kyslou smotanou a slaninkou. Chutné a chrumkavé cesto s...
Výborná, jemná, stará známa desiatová klasika. O tom, že frankfurtská polievka je grunt niet pochýb. Zvlášť v sychravých dňoch, kedy krásne zahreje žalúdok a zasýti. Ak dodržíte presne postup receptu,...
Neodolateľná, rýchla a super lacná večera, ku ktorej sa vyslovene pýta pohár kyslého mlieka či žinčice. Detvianska zemiaková kaša ozvláštnená o bohatú porciu chrumkavej cibuľky.
Zemiaková baba, haruľa či podlesník prichádza tentokrát od našich západných susedov, z Krkonôš. Pripravuje sa zo zmesi varených i surových zemiakov a miesto vajec sa pridáva kyslé mlieko alebo jogurt.
Jednoduchý, chutný pokrm na obed či večeru. Jemne medailóniky z panenky s orestovanými zeleninovými špízmi, preliate brusnicovou coulis. Ak sa Vám žiada príloha, odporúčame varené zemiaky.