Ingrendiencie
-
6 ks Zemiaky
-
4 ks Cibuľa
-
3 pl Krupica
-
4 pl Bračová masť
-
p.p. Mlieko
-
p.ch. Soľ
Popis
Neodolateľná, rýchla a super lacná večera, ku ktorej sa vyslovene pýta pohár kyslého mlieka či žinčice. Detvianska zemiaková kaša ozvláštnená o bohatú porciu chrumkavej cibuľky.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Neodolateľná, rýchla a super lacná večera, ku ktorej sa vyslovene pýta pohár kyslého mlieka či žinčice. Detvianska zemiaková kaša ozvláštnená o bohatú porciu chrumkavej cibuľky. |
2
Hotovo
|
Polovicu vody scedíme, zemiaky a zvyšnú vodu potom posypeme krupicou a za stáleho miešania privediem opäť k varu. |
3
Hotovo
|
Uvaríme kašu s kúskami zemiakov, dosolíme ju a môžeme ju zriediť trochou mlieka. |
4
Hotovo
|
Na panvici zahrejeme masť a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, ktorú smažíme do zlatohneda. |
5
Hotovo
|
Nakoniec cibuľku spolu s masťou nalejeme na chamuľu a môžeme podávať. |