Ingrendiencie
-
1 šálku Jačmenné krúpy
-
2 ks Kuracie prsia
-
1 ks Cibuľa
-
200 g Šampiňóny
-
50 g Maslo
-
p.ch. Soľ
-
1 pl Olej
Popis
Jačmennú kašu si väčšina z nás pamätá ako raňajky u babičky. Doma sme ju nechceli, pretože bola príliš zdravá. Viac nám chutili džemy, nátierky, či jedlá s výraznejšou chuťou. Jačmenná kaša sa však nepripravuje len ako nechcené, hoci zdravé raňajky. Dá sa spraviť ako príloha a je naozaj fantastická.
Jačmeň je jediná obilnina, ktorá obsahuje fitomelatonín. Ten reguluje biologické rytmy v tele a je známy pre svoje omladzujúce schopnosti. Ak chcete byť mladá a krásna, inšpirujte sa receptom na jačmennú kašu s kuracím mäsom a šampiňónmi. Lepší obed ste v živote nejedli.
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Na druhý deň ich opäť premyte a vysypte do hrnca. Zalejte ich vodou tak, aby nesiahala nad krúpy. Pridajte maslo a soľ a priveďte zmes do varu. Potom znížte plameň, odstráňte pokrievku a varte, kým kaša nezhustne. Akonáhle sa odparí všetka voda, odstavte kašu z plameňa a nechajte ju chvíľu odstáť na teplom mieste. |
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
|
Môžete pridať svoje obľúbené bylinky, alebo koreniny. Podávajte teplé a nezabudnite kašu pripravovať často. Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |