• Home
  • Prílohy
  • Tieto zemiaky som pripravila len raz a od tej doby by sme ich jedli každý deň: „Nafúknuté“ zemiaky bez kvapky oleja a predsa chutnejšie než hranolky!
0 0
Tieto zemiaky som pripravila len raz a od tej doby by sme ich jedli každý deň: „Nafúknuté“ zemiaky bez kvapky oleja a predsa chutnejšie než hranolky!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
p.p. Zemiaky
p.p. Soľ

Tieto zemiaky som pripravila len raz a od tej doby by sme ich jedli každý deň: „Nafúknuté“ zemiaky bez kvapky oleja a predsa chutnejšie než hranolky!

Kuchyňa:
  • Porcie 2
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Tieto zemiaky idú u nás doma na dračku – ako príloha, alebo len tak – napríklad len s trochou masla a kyslou uhorkou.

Je to taká dobrota, že už k nim neje potrebné nič pridávať!

(Visited 792 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zemiaky nelúpeme, len umyjeme, osušíme a prekrojíme na 4-6 častí podľa veľkosti.

2
Hotovo

Každú rozrezanú stranu posypeme soľou, necháme chvíľu odležať a na plechu ešte dobre premiešame, aby sa uvoľnený škrob dostal aj na šupku.

3
Hotovo

Základom je, aby boli dobre nasolené rezané strany, vďaka tomu sa počas pečenia nafúknu.

4
Hotovo

Potom zemiaky uložíme na mriežku a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov.

5
Hotovo

Zemiaky pečieme asi hodinu, alebo jednoducho sledujeme, kedy sú akurát hnedé a nafúknuté.

6
Hotovo

Môžeme podávať tak ako sú. Ja ich pred podávaním potierame roztopeným maslom alebo masťou zmiešaným s 1 strúčikom cesnaku. Je to jedna báseň!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Makaróny s kuracím mäsom
Ďalší
Milujete pudingy? Tak presne toto je dezert pre Vás! Lahodný šialkový krém s banánmi a piškótami!
Predošlý
Makaróny s kuracím mäsom
Ďalší
Milujete pudingy? Tak presne toto je dezert pre Vás! Lahodný šialkový krém s banánmi a piškótami!