Ingrendiencie
-
250 g Polohrubá múka
-
20 g Čerstvé droždie
-
0,5 l Olej
-
1 čl Kryštálový cukor
-
1,5 dcl Mlieko
-
p.ch. Soľ
-
PLNKA
-
2 ks Zemiaky
-
1 ks Strúčiky cesnaku
-
0,5 ks Cibuľa
-
5 dkg Udená slanina
-
1 čl Čierne korenie
-
1 čl Majorán
-
p.ch. Soľ
Popis
Chutné pagáče z kysnutého cesta, plnené zemiakovo – slaninovou plnkou. Ak máte radi viac cesnaku, stačí po upečení pagáč potrieť roztlačeným cesnakom v oleji, prípadne posypať soľou a kmínom.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pripravíme si kvások . Do malej misky si dáme droždie, 1 ĆL kryšt. cukru, medzi prsty múky a 1/2 dl vlažného mlieka. Necháme nakysnúť. Do veľkej misky dáme polohrubú múku, soľ, olej pridáme kvások a zvyšné mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť 25 - 30 minút prikryté utierkou. |
2
Hotovo
|
Plnka: Uvaríme zemiaky v osolenej vode. Scedíme vodu, roztlačíme ich na kašu. Cibuľku osmažíme na troške oleji pridáme slaninu a osmažíme. Dáme do zemiakovej kaše. Ešte pridáme postrúhaný strúčik cesnaku,korenie, majoránku. Všetko riadne vymiešame na hladkú kašu |
3
Hotovo
|
Vymastíme formu tukom, dáme na ňu cesto,na ktoré dáme plnku-zemiakovú kašu. Zatočíme celé cesto kolom dokola, tak ako na buchtu. |
4
Hotovo
|
Roztiahneme cesto po povrchu rukami po celom obvode formy. Jemne uhladíme celý vrch. |
5
Hotovo
|
Zoberieme ostrý nôž a spravíme mriežku na povrchu cesta. Necháme ešte pod-kysnúť, asi tak 10 minút. Vrch pomastíme olejom. |
6
Hotovo
|
Dáme piecť na 180 stupňov do vyhriatej . trúby na 35-40 minút. Upečené pomastíme olejom. |