Ingrendiencie
-
1,5 kg Zemiaky
-
150 ml Olej
-
400 g na kocky Údené mäso
-
4 ks Strúčiky cesnaku
-
150 ml Mlieko
-
4 PL Hladká múka
-
p.p. Soľ, korenie
-
p.p. Majorán
-
p.p. Bračová masť
Popis
Starý recept našich babičiek – je jednoduché, ale skutočne výborné jedlo zo zemiakov a údeného mäska.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky očistíme a do veľkej misy nahrubo nastrúhame. Pridáme mäso, cesnak (nakrájaný nadrobno, alebo prelisovaný), soľ a korenie. Premiešame a prípadne scedíme prebytočnú šťavu. |
2
Hotovo
|
Nakoniec do zmesi vmiešame múku a mlieko, premiešame a navrstvíme na plech vymazaný bravčovou masťou. |
3
Hotovo
|
Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečieme 30 minút. Keď začína mať ružovú chrumkavú kôrku, teplotu stiahnite na 200 stupňov a pečieme ďalších asi 30 minút. |
4
Hotovo
|
Po vybratí z rúry necháme 15 minút odležať a následne krájame. Podávame s kyslou kapustou alebo uhorkou. Želáme vám dobrú chuť! Zdieľajte tento prastarý recept na zemiaky podľa našich babičiek aj so svojimi priateľmi. Určite si tiež radi pochutnajú! |