Ingrendiencie
-
350 g Špaldová múka
-
100 g Ovsené vločky
-
150 g Olivový olej
-
100 ml Voda
-
100 g Tekvicové semiačka
-
100 g Slnečnicové semienka
-
50 g Sézamové semiačka
-
50 g Ľanové semiačka
-
p.ch. Bazalka
-
p.ch. Soľ
Popis
Skúste nahradiť nezdravé slané pochútiny, plné oleja a iných nezdravých surovín. A namiesto chipsov, arašidov skúste tento jednoduchý a zdravý recept na slané krekry. Sú výborné aj ako občerstvenie pre návštevu.
(Visited 1 599 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Všetko zmiešame dokopy a rozdelíme na polovicu. |
2
Hotovo
|
Na plech s rozmerom 25 cm x 30 cm pripravíme papier na pečenie. Následne tu umiestnime jednu polovicu cesta a budeme sa snažiť buď valčekom, alebo prstami urobiť tenkú vrstvu cca 2 až 3 cm. Tento postup zopakujeme aj pri druhej polovici cesta. |
3
Hotovo
|
Nožom cesto ešte pred pečením nakrájame na malé obdĺžniky. |
4
Hotovo
|
Pečieme 25 minút pri 175 stupňoch. |
5
Hotovo
|
Po vybratí a miernom vychladnutí ich porozlamujeme od seba a môžeme začať s pochrumkávaním |