• Home
  • Hlavné jedlá
  • Pravá sviečková na smotane podľa klasického českého receptu. Jej chuť je božská.
0 0
Pravá sviečková na smotane podľa klasického českého receptu. Jej chuť je božská.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
1,5 kg Hovädzie zadné
30 g Soľ
50 g Slanina
Moridlo
1/2 kg Zeler
300 g Mrkva
100 g Petržlen
150 g Cibuľa
1,5 l Voda
150 ml Ocot
6 ks Nové korenie
10 ks Čierne korenie
2 ks Bobkový list
3 ks Čerstvý tymián
z 1 ks Citrónová šťava
Zvyšné ingrediencie
50 g Maslo
50 g Slanina
100g Kryštálový cukor
40 g Horčica
300 ml Vývar
500 ml Šľahačková smotana

Uložte si tento recept

Potrebné prihlásenie alebo registrácia na uloženie tohto receptu.

Pravá sviečková na smotane podľa klasického českého receptu. Jej chuť je božská.

Kuchyňa:
  • Porcie 6
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Moridlo

  • Zvyšné ingrediencie

Popis

Zdieľať

Sviečková na smotane je základným českým jedlom, ktoré si zamiloval každý, kto túto pochúťku ochutnal. Príprava je veľmi pracná a vyžaduje si veľa času a trpezlivosti. Možno sa vám dokonca zdá ťažká, ak sa však držíte postupu a ingrediencií, tak tá chuť na konci vám bude stáť za tú námahu. Nenechajte sa odradiť a pustite sa do niečoho nového.

(Visited 286 times, 7 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Začnite prípravou moridla. V hrnci dajte variť vodu, ocot a koreniny.
Očistite zeler, mrkvu a dva petržleny, ktoré nakrájajte na kolieska.
Cibuľu nakrájanú na lupienky pridajte spolu so zeleninou a jedným citrónom na štvrtinky do hrnca. Povarte zhruba 15 minút a nechajte vychladnúť.

2
Hotovo

Potom si pripravte mäso, ktoré by malo byť kvalitné. Najlepšie je ho prešpikovať slaninou.
Slaninu nakrájanú na paličky dajte na nejaký čas do mrazničky aby stuhla a vy ste ju mohli ľahšie použiť do mäsa. V mäse urobte s tenkým nožom jemné zárezy na slaninu. Prešpikované mäso osoľte a vložte do pekáča.
Mäso zalejte vychladnutým moridlom, uzavrite a odložte do chladničky na podľa možností aspoň 2 dni. Počas dňa mäso párkrát otočte a premiešajte moridlo.

3
Hotovo

Po 2 dňoch je mäso pripravené a zelenina zmäknutá. Z pekáča si osobitne odložte mäso, zeleninu aj vývar.
Na pekáči si opečte slaninu spolu s maslom a potom pridajte mäso, ktoré poriadne opečte z každej strany aby sa stiahlo.

Lydia

Predošlý
Domáce bochníky plnené šunkou a syrom s fantastickou chuťou! Pripravené za 20 minút!
Ďalší
Kuracie nugetky v syrovom cestíčku! Keď urobím tento recept, každému sa zbiehajú slinky
Predošlý
Domáce bochníky plnené šunkou a syrom s fantastickou chuťou! Pripravené za 20 minút!
Ďalší
Kuracie nugetky v syrovom cestíčku! Keď urobím tento recept, každému sa zbiehajú slinky