• Home
  • Hlavné jedlá
  • Pravá sviečková na smotane podľa klasického českého receptu. Jej chuť je božská.
0 0
Pravá sviečková na smotane podľa klasického českého receptu. Jej chuť je božská.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1,5 kg Hovädzie zadné
30 g Soľ
50 g Slanina
Moridlo
1/2 kg Zeler
300 g Mrkva
100 g Petržlen
150 g Cibuľa
1,5 l Voda
150 ml Ocot
6 ks Nové korenie
10 ks Čierne korenie
2 ks Bobkový list
3 ks Čerstvý tymián
z 1 ks Citrónová šťava
Zvyšné ingrediencie
50 g Maslo
50 g Slanina
100g Kryštálový cukor
40 g Horčica
300 ml Vývar
500 ml Šľahačková smotana

Pravá sviečková na smotane podľa klasického českého receptu. Jej chuť je božská.

Cuisine:
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

  • Moridlo

  • Zvyšné ingrediencie

Directions

Share

Sviečková na smotane je základným českým jedlom, ktoré si zamiloval každý, kto túto pochúťku ochutnal. Príprava je veľmi pracná a vyžaduje si veľa času a trpezlivosti. Možno sa vám dokonca zdá ťažká, ak sa však držíte postupu a ingrediencií, tak tá chuť na konci vám bude stáť za tú námahu. Nenechajte sa odradiť a pustite sa do niečoho nového.

(Visited 607 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Začnite prípravou moridla. V hrnci dajte variť vodu, ocot a koreniny.
Očistite zeler, mrkvu a dva petržleny, ktoré nakrájajte na kolieska.
Cibuľu nakrájanú na lupienky pridajte spolu so zeleninou a jedným citrónom na štvrtinky do hrnca. Povarte zhruba 15 minút a nechajte vychladnúť.

2
Done

Potom si pripravte mäso, ktoré by malo byť kvalitné. Najlepšie je ho prešpikovať slaninou.
Slaninu nakrájanú na paličky dajte na nejaký čas do mrazničky aby stuhla a vy ste ju mohli ľahšie použiť do mäsa. V mäse urobte s tenkým nožom jemné zárezy na slaninu. Prešpikované mäso osoľte a vložte do pekáča.
Mäso zalejte vychladnutým moridlom, uzavrite a odložte do chladničky na podľa možností aspoň 2 dni. Počas dňa mäso párkrát otočte a premiešajte moridlo.

3
Done

Po 2 dňoch je mäso pripravené a zelenina zmäknutá. Z pekáča si osobitne odložte mäso, zeleninu aj vývar.
Na pekáči si opečte slaninu spolu s maslom a potom pridajte mäso, ktoré poriadne opečte z každej strany aby sa stiahlo.

Lydia

previous
Domáce bochníky plnené šunkou a syrom s fantastickou chuťou! Pripravené za 20 minút!
next
Kuracie nugetky v syrovom cestíčku! Keď urobím tento recept, každému sa zbiehajú slinky
previous
Domáce bochníky plnené šunkou a syrom s fantastickou chuťou! Pripravené za 20 minút!
next
Kuracie nugetky v syrovom cestíčku! Keď urobím tento recept, každému sa zbiehajú slinky