• Home
  • Hlavné jedlá
  • Kuracie kúsky v krémovo horčicovej omáčke. Nič lepšie som už dlho nejedla
0 0
Kuracie kúsky v krémovo horčicovej omáčke. Nič lepšie som už dlho nejedla

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

300 g Kuracie prsia
1 ks Cibuľa
1 ks Mrkva
3 pl Kyslá smotana
2 pl Dijónska horčica
2 pl Horčica
2 pl Hladká múka
1 šálka Horúca voda
p.ch. Soľ, korenie
p.p. Olej
Marináda na mäso:
1-2 čl Kari korenie
1/2 čl Soľ
2 pl Sojová omáčka
p.ch. Čierne korenie

Kuracie kúsky v krémovo horčicovej omáčke. Nič lepšie som už dlho nejedla

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • Marináda na mäso:

Popis

Zdieľať

Kuracie mäso môžete pripraviť na milión spôsobov. Inšpirácia na krémovú horčicovú omáčku. Tento obed som robila ešte v nedeľu. V nedeľu vždy navarím viac, aby zostal obed aj na pondelok, ale tento neostal…

Všetko sa zjedlo, dokonca k obedu si manžel naložil aj druhýkrát, vraj to bolo fantastické. Určite vyskúšajte, ak máte dosť klasického kuracieho mäska na prírodno.

(Visited 6 563 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Kuracie mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Pridáme všetky suroviny, ktoré potrebujeme na marinádu a necháme 2 hodiny odležať v chladničke. Takto môžete mäso marinovať aj celú noc.

2
Hotovo

Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do zlata. Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu, mäso a orestujeme na miernom ohni. Posypeme lyžicou hladkej múky a krátko restujeme.

3
Hotovo

Potom mäso zalejeme horúcou vodou, pridáme soľ a korenie podľa chuti. Podusíme a nakoniec pridáme kyslú smotanu zmiešanú s lyžicou múky, horčicu a všetko spolu varíme ešte 1 minútu, aby sa omáčka zredukovala.

4
Hotovo

Ako prílohu môžete podávať ryžu alebo klasickú zemiakovú kašu.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Zemiakové placky inak. Dala som do nich syr a obalila v strúhanke Chrumkavé a veľmi chutné!
Ďalší
Neverili sme tomu, ale to asi nikto, kto neochutnal. Je to neuveriteľné, ale aj cuketa dokáže chutiť lepšie ako mäso! Len sa musí vedieť, ako na to!
Predošlý
Zemiakové placky inak. Dala som do nich syr a obalila v strúhanke Chrumkavé a veľmi chutné!
Ďalší
Neverili sme tomu, ale to asi nikto, kto neochutnal. Je to neuveriteľné, ale aj cuketa dokáže chutiť lepšie ako mäso! Len sa musí vedieť, ako na to!