Ingrendiencie
-
4 ks Bataty
-
1 ks Cibuľa
-
2 ks Mrkva
-
100 ml Šľahačková smotana
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
p.ch. Zázvor
-
2 pl Maslo
-
1 l Voda
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Slnečnicové semienka
-
p.ch. Chlieb
Popis
Keď zakomponujeme krásne sfarbenú zeleninu, ako sú bataty a mrkva, do krémovej polievky a zjemníme ju lahodnou smotanou, tak nám vznikne úžasná dobrota, ktorá navyše dobre vyzerá. Ku dokonalosti ju dovedieme tým, že ju korunujeme chrumkavými krutónmi a voňavými slnečnicovými semienkami. Dobrú chuť.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Bataty a mrkvu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na drobno. |
2
Hotovo
|
Chlieb (môže byť pokojne aj starší) nakrájame na kocky a na suchej panvici opečieme. Slnečnicové semienka tiež krátko opečieme na suchej panvici. |
3
Hotovo
|
V hrnci roztopíme maslo, na ktorom popražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. |
4
Hotovo
|
Pridáme mrkvu a bataty a krátko opečieme. |
5
Hotovo
|
Ďalej pridáme zázvor a všetko spolu dobre premiešame. Zalejeme horúcou vodou a varíme cca 10 minút. |
6
Hotovo
|
Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a následne pridáme smotanu na šľahanie. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením, premiešame a všetko spolu ešte krátko povaríme. |