• Home
  • Koláče
  • Recept na najchutnejšiu jablčnú buchtu – jemná ako pavučinka a krásne sa rozpúšťa v ústach!
0 0
Recept na najchutnejšiu jablčnú buchtu – jemná ako pavučinka a krásne sa rozpúšťa v ústach!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 kg jablká
150 g Polohrubá múka
1 čl Prášok do pečiva
štipka Soľ
3 ks Vajcia
120 g Trstinový cukor
100 ml Mlieko
1 ks citrón
Suroviny na kôrku
20 g Trstinový cukor
15 g Maslo

Recept na najchutnejšiu jablčnú buchtu – jemná ako pavučinka a krásne sa rozpúšťa v ústach!

Cuisine:
  • Medium

Ingredients

  • Suroviny na kôrku

Directions

Share
(Visited 312 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Pripravte si formu s priemerom 22-23 cm (vyložte ju papierom na pečenie alebo vymažte maslom, vysypte krupicou, zvyšky vysypte).
Rúru rozohrejte na 180 stupňov.

2
Done

Z citróna ostrúhajte kôru a vytlačte šťavu z polovice. Jablká nakrájame na tenké plátky nožom, na strúhadle alebo v krájači. Zalejte citrónovou šťavou.
Vajcia vyšľahajte s cukrom (nie príliš), pridajte mlieko. Múku s kypriacim práškom preosejte, premiešajte s kôrou z citróna.

3
Done

Zmes vajec s mliekom zmiešajte s múkou, cesto vlejte na jablká a starostlivo premiešajte tak, aby sa cesto premiešalo so všetkými jablkami. Nalejte do formy, ľahko pritlačte rukami.
Povrch posypte cukrom a kúskami masla. Pečte 40-60 minút.

4
Done

Jablčnú buchtu môžete podávať ako teplú, tak studenú. Ja ju mám radšej studenú. Želáme vám krásne posedenie s buchtou a čajom!
Dobrú chuť!

Lydia

previous
Domáce kondenzované mlieko bez éčok! Jednoduchá príprava!
next
Super osviežujúci a jednoduchý letný šalát s cestovinami
previous
Domáce kondenzované mlieko bez éčok! Jednoduchá príprava!
next
Super osviežujúci a jednoduchý letný šalát s cestovinami