• Home
  • Koláče
  • Chcete si po obede k nedeľnej kávičke dať niečo sladké, ale pri tom nestráviť hodiny v kuchyni? Potom vyskúšajte tento rýchly taliansky jablkový koláč!
0 0
Chcete si po obede k nedeľnej kávičke dať niečo sladké, ale pri tom nestráviť hodiny v kuchyni? Potom vyskúšajte tento rýchly taliansky jablkový koláč!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

180 g Hladká múka
4 ks jablká
2 ks Žľtky
140 g Kryštálový cukor
50 g Maslo
125 ml Mlieko
p.p. Prášok do pečiva
p.p. Soľ

Chcete si po obede k nedeľnej kávičke dať niečo sladké, ale pri tom nestráviť hodiny v kuchyni? Potom vyskúšajte tento rýchly taliansky jablkový koláč!

Kuchyňa:
  • 40 min.
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Priznajte to! Keď sa vrátite po práci domov, rovnako ako milióny ďalších pracovníkov tak sa zastavíte v najbližšej cukrárni a hľadáte „niečo sladké“, čím by ste si aspoň trochu osladili život! 

Aj ja to často robím. Nie každý si však môže každý deň dovoliť kupovať zákusky v cukrárni. Čo si budeme hovoriť, celkom to lezie do rodinného rozpočtu. Preto si dnes upečieme domáci rustikálny taliansky jablkový koláč, ktorý Vám určite chuť na sladké zaženie. Navyše ste si vždy istí o prirodzenosti ingrediencií a zostane Vám viac peňazí na ďalšie radovánky.

(Visited 1 304 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Najprv si odložte 3 PL kryštálového cukru, ktoré využijeme neskôr na posyp koláča. Zvyšok cukru vyšľahajte so žĺtkami.
Potom si rozpustite maslo a 1/2 masla potom prilejte k vyšľahaným žĺtkom.

2
Hotovo

Následne pridajte mlieko, múku a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešajte.
Formu na pečenie si buď vymažte maslom, prípadne vysteľte papierom na pečenie a pripravené cesto do nej nalejte.

3
Hotovo

Teraz prichádzajú na rad jablká, ktoré ošúpte, nakrájajte na plátky a vyložte na cesto.
Záverom jablká posypte zvyšným cukrom a zalejte zvyšným rozpusteným maslom.

4
Hotovo

Piecť by ste mali vo vopred vyhriatej rúre na 180 ° C niečo cez pol hodiny (cca 35 minút).
Dobrú chuť prajeme!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Naučte sa tento TRIK a po vyprážaní už nikdy nebudete musieť umývať sporák!
Ďalší
Najchutnejšie rezne na cesnaku: Recept na výborné rezne, ktoré sú ešte lepšie ako klasika v trojobale!
Predošlý
Naučte sa tento TRIK a po vyprážaní už nikdy nebudete musieť umývať sporák!
Ďalší
Najchutnejšie rezne na cesnaku: Recept na výborné rezne, ktoré sú ešte lepšie ako klasika v trojobale!