• Home
  • Koláče
  • Čokoládové pečivo, toto cesto je perfektné! Ukážem vám koľko dobrôt z neho vyrobíte! Do pekárne už nechodíme
0 0
Čokoládové pečivo, toto cesto je perfektné! Ukážem vám koľko dobrôt z neho vyrobíte! Do pekárne už nechodíme

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Na cesto:
3,5 ml Mlieko
3 dkg Čerstvé droždie
2 pl Kryštálový cukor
štipka Soľ
2 ks Žľtky
12 dkg Maslo
60 dkg Hladká múka
1/2 dcl Olej
Plnka:
1 bal. Čokoládový krém na peč.
1 pl Kakao
1 čl Mletá škorica
2 pl Kryštálový cukor

Čokoládové pečivo, toto cesto je perfektné! Ukážem vám koľko dobrôt z neho vyrobíte! Do pekárne už nechodíme

Kuchyňa:
  • 25 min.
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Na cesto:

  • Plnka:

Popis

Zdieľať

Ak máš rád sladké dobroty, toto musíš vyskúšať. Recept je jednoduchý a cesto sa dá použiť aj na iné dobroty.

(Visited 567 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

V 1 dl vlažnom mlieku necháme napučať droždie. Do múky pridáme ostatné suroviny okrem oleja. Vypracujeme hladké cesto. Miesime aspoň 15 minút. Cesto ťaháme dohora tak bude cesto vláčnejšie.

2
Hotovo

Keď sa nám už vytvárajú pľuzgiere, pridáme olej. Necháme kysnúť 1,5 hodín. Toto je základný recept na kysnuté cesto, toto používam aj iné kysnuté pečivo.

3
Hotovo

Keď je cesto nakysnuté, opatrne premiesim a rozdelím na dve časti. Cesto vyvaľkám na pol centimetrovú hrúbku a naplním čokoládovým krémom a posypem zmesou kakaa, cukru a škorice

4
Hotovo

Opatrne zrolujeme, nie na tesno skôr voľnejšie. Vrch nastriháme nožničkami tak aby sa neoddelilo. Po 3-4 zárezoch ho prestrihneme celkom. Poukladáme ich na plech alebo do foriem. Necháme nakysnúť 20-25 minút. Potrieme bielkami.

5
Hotovo

Pečieme v predhriatej rúre na 160°C asi 15 minút. V teplovzdušnej rúre je to 140°C.
Môžete rolku nastrihať aj priamo na plechu, vtedy ich neoddeľujeme vôbec a krájame upečené.

Lydia

Predošlý
Milujete spojenie syra a smotany? Potom je táto syrová polievka pre Vás ako stvorená!
Ďalší
Zemiakové knedle podľa šéfa, ktoré ma dostali: Žiadna múka a chuťovo dokonalé – najlepšia príloha ku všetkému!
Predošlý
Milujete spojenie syra a smotany? Potom je táto syrová polievka pre Vás ako stvorená!
Ďalší
Zemiakové knedle podľa šéfa, ktoré ma dostali: Žiadna múka a chuťovo dokonalé – najlepšia príloha ku všetkému!