• Home
  • Koláče
  • Recept na škoricové slimáky s vanilkovou polevou. Fantázia!
0 0
Recept na škoricové slimáky s vanilkovou polevou. Fantázia!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 ml Mlieko
40 g Maslo
500 g Hladká múka
2 čl Kryštálový cukor
štipka Soľ
1 ks Vajcia
35 g Čerstvé droždie
Náplň
Rozpustené maslo
2 čl Mletá škorica
5 pl Trstinový cukor
Na potretie
1 ks Žĺtko
Poleva
1 bal. Vanilkový puding
300 ml Mlieko
4 pl Kryštálový cukor
pár kvapiek Vanilková esencia

Recept na škoricové slimáky s vanilkovou polevou. Fantázia!

Cuisine:
  • 40 min.
  • Medium

Ingredients

  • Náplň

  • Na potretie

  • Poleva

Directions

Share

Výborné na raňajky, ako dezert ku kávičke, alebo ako najlepšia desiata na svete. Škoricové slimáky sú jednoducho neodolateľné.

(Visited 2 077 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Mlieko dáme na sporák a pridáme do neho maslo, zahrievame, kým sa maslo neroztopí.
Múku preosejeme a nasypeme do misky, pridáme vajce, soľ a uprostred urobíme jamku, do ktorého opatrne nalejeme mlieko a rozdrvené droždie a pridáme aj cukor.

2
Done

Necháme odpočívať 10 minút. Potom vypracujeme jednotné hladké cesto, prikryjeme utierkou a necháme 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.

3
Done

Po hodine preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na tenšie pláty (asi 0,5 cm hrubé), potrieme maslom a posypeme zmesou škorice a cukru. Potom plát nakrájame na pásy široké asi 2,5 cm. Pásy zrolujeme.

4
Done

Pripravíme si plech vymastený maslom a naukladáme naň jednotlivé slimáky tak, aby sa navzájom dotýkali.
Potom potrieme vrch rozšľahaným žĺtkom. Necháme ešte 20-30 minút odpočívať.
Potom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.

5
Done

Keď sú slimáky upečené, prelejeme ich pudingom uvareným z mlieka, pudingového prášku a cukru.

Nakoniec môžeme ešte posypať práškovým cukrom.

Želáme vám dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

previous
Najrýchlejší a najlepší krémeš. Lístkové cesto, žĺtkový krém, šľahačka a vrch posypaný práškovým cukrom.
next
Čokoládová roláda bez pečenia : Rýchly dezert, na ktorý budete potrebovať len základné suroviny, ktoré máte doma
previous
Najrýchlejší a najlepší krémeš. Lístkové cesto, žĺtkový krém, šľahačka a vrch posypaný práškovým cukrom.
next
Čokoládová roláda bez pečenia : Rýchly dezert, na ktorý budete potrebovať len základné suroviny, ktoré máte doma