• Home
  • Koláče
  • Kakaová pletenka je tak super, že si pekári pýtajú recept. Za 20 rokov som nič lepšie nejedla
0 0
Kakaová pletenka je tak super, že si pekári pýtajú recept. Za 20 rokov som nič lepšie nejedla

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Cesto
60 dkg Hladká múka
2 pl Olej
2 pl Maslo
3 dkg Čerstvé droždie
6 dkg Kryštálový cukor
štipku Soľ
3 dcl Mlieko
Krém
20 dkg Maslo
20 dkg Práškový cukor
3 pl Kakao
Na potretie
1 ks Žĺtko
1 pl Mlieko
štipku Kryštálový cukor

Kakaová pletenka je tak super, že si pekári pýtajú recept. Za 20 rokov som nič lepšie nejedla

Kuchyňa:
  • 35 min.
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Cesto

  • Krém

  • Na potretie

Popis

Zdieľať

Ak by si si dal niečo sladké, tak mám pre teba dobrý nápad, určite si ho obľúbiš!

(Visited 1 008 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme ostatné suroviny a vymiesime cesto. Rozdelíme na 6 bochníkov a necháme cesto odležať asi 30 minút. Medzitým si pripravíme plnku, zmiešame všetky suroviny.

2
Hotovo

Každý bochník ušúľame na dĺžku plechu, všetky potrieme plnkou a urobíme dve pletenky. Položíme ich na plech.

3
Hotovo

Necháme 30 minút kysnúť a potrieme ich zmesou mlieka, cukru a žĺtka. 25 minút pečieme pri teplote 180°C.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Falošné parížske rožky. Rýchly a jednoduchý dezert nielen na veľkú noc.
Ďalší
Svieži šalát s kuracím mäsom a hroznom: Tento recept sa podáva na slávnostných recepciách
Predošlý
Falošné parížske rožky. Rýchly a jednoduchý dezert nielen na veľkú noc.
Ďalší
Svieži šalát s kuracím mäsom a hroznom: Tento recept sa podáva na slávnostných recepciách