0 0
Chutný prívarok zo žltého hrachu.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
500 g Hrach žltý
1,5 l Voda
2 čl Soľ
0,5 čl Čierne korenie
200 ml Mlieko
30 g Hladká múka
4 ks Strúčiky cesnaku
p.ch. Cibuľa
p.p. Olej

Chutný prívarok zo žltého hrachu.

Kuchyňa:
  • Porcie 6
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Hrachový prívarok je najchutnejší s vareným údeným mäsom, posypaný opraženou cibuľou a s čerstvým voňajúcim chlebom.

(Visited 993 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Hrach vysypeme na stôl a preberieme, odstránime z neho prípadné nečistoty či kamienky.

2
Hotovo

Vsypeme ho do hrnca, zalejeme vodou, vodu zlejeme, takto hrach pár krát premyjeme. Nakoniec pridáme vodu v predpísanom množstve v ktorej ho varíme. Pridáme soľ a korenie. Varíme do zmäknutia, cca 60 minút. Použitie sušeného poleného hrachu nám umožňuje variť prívarok z neho bez predchádzajúceho viac hodinového namáčania.

3
Hotovo

Po uvarení hrach dobre rozmixujeme. V mlieku rozmiešame dohladka múku, prilejeme ju k hrachu, prevaríme. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak, a podľa chuti ešte dosolíme, prípadne okoreníme.

4
Hotovo

Cibuľu očistíme, opražíme ju do červena na oleji. Hrachový prívarok ňou pri podávaní posypeme.

Lydia

Predošlý
Chrumkavé banánové šišky.
Ďalší
Jednoduchý šalát z krabých tyčiniek.
Predošlý
Chrumkavé banánové šišky.
Ďalší
Jednoduchý šalát z krabých tyčiniek.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here