Ingrendiencie
-
500 g Hrach žltý
-
1,5 l Voda
-
2 čl Soľ
-
0,5 čl Čierne korenie
-
200 ml Mlieko
-
30 g Hladká múka
-
4 ks Strúčiky cesnaku
-
p.ch. Cibuľa
-
p.p. Olej
Popis
Hrachový prívarok je najchutnejší s vareným údeným mäsom, posypaný opraženou cibuľou a s čerstvým voňajúcim chlebom.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Hrach vysypeme na stôl a preberieme, odstránime z neho prípadné nečistoty či kamienky. |
2
Hotovo
|
Vsypeme ho do hrnca, zalejeme vodou, vodu zlejeme, takto hrach pár krát premyjeme. Nakoniec pridáme vodu v predpísanom množstve v ktorej ho varíme. Pridáme soľ a korenie. Varíme do zmäknutia, cca 60 minút. Použitie sušeného poleného hrachu nám umožňuje variť prívarok z neho bez predchádzajúceho viac hodinového namáčania. |
3
Hotovo
|
Po uvarení hrach dobre rozmixujeme. V mlieku rozmiešame dohladka múku, prilejeme ju k hrachu, prevaríme. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak, a podľa chuti ešte dosolíme, prípadne okoreníme. |
4
Hotovo
|
Cibuľu očistíme, opražíme ju do červena na oleji. Hrachový prívarok ňou pri podávaní posypeme. |