Ingrendiencie
-
500 g Hladká múka
-
20 g Čerstvé droždie
-
150 ml Mlieko
-
1 čl Soľ
-
1 čl Kryštálový cukor
-
2 pl Kyslá smotana
-
200 g Bryndza
-
100 ml Biely jogurt
-
2 pl Oškvarky
-
1 ks Vajcia
-
100 g Tvrdý syr
Popis
Slané drobné pečivo nesmie chýbať na žiadnom stole pri oslave, posedení. Bryndzové pagáče patria medzi tento druh občerstvenia. Veríme, že i táto verzia receptu vám bude chutiť.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Droždie rozmiešame v 100 ml vlažného mlieka spolu s cukrom a necháme vykysnúť kvások |
2
Hotovo
|
V mise zmiešame preosiatu múku so smotanou a s jogurtom. Pridáme soľ, kvások a postupne aj zvyšné vlažné mlieko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré posypeme múkou, prikryjeme a na teplom mieste necháme kysnúť. |
3
Hotovo
|
Vykysnuté cesto premiesime, rozvaľkáme. V mise zmiešame bryndzu so škvarkami, smotanou a natrieme na cesto. Z každej strany cesto preložíme a opäť rozvaľkáme. Tento postup opakujeme niekoľkokrát, aby sa bryndza zapracovala do cesta. |
4
Hotovo
|
Vykysnuté cesto premiesime, rozvaľkáme. V mise zmiešame bryndzu so škvarkami, smotanou a natrieme na cesto. Z každej strany cesto preložíme a opäť rozvaľkáme. Tento postup opakujeme niekoľkokrát, aby sa bryndza zapracovala do cesta. |