• Home
  • Rôzne
  • Domáci kečup: Ak sa naučíte tento jednoduchý recept, už si kečup v obchode nekúpite. Hotový raz-dva a chutí vynikajúco!
0 0
Domáci kečup: Ak sa naučíte tento jednoduchý recept, už si kečup v obchode nekúpite. Hotový raz-dva a chutí vynikajúco!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

3 kg Paradajky
500 g jablká
250 g Cibuľa
1,5 šálky Kryštálový cukor
1 PL Soľ
p.ch. Čierne korenie
p.ch. Mletá červená paprika

Domáci kečup: Ak sa naučíte tento jednoduchý recept, už si kečup v obchode nekúpite. Hotový raz-dva a chutí vynikajúco!

Cuisine:
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Milovníci paradajok, pozor! Sezóna červeného šťavnatého pokladu sa blíži a s ňou aj obdobie spracovávania domácej úrody. Ak ste majiteľom záhrady, ktorá sa pýši krásnymi červenými paradajkami, pripravte si z nich fantastický domáci kečup pod slnkom. Načo by ste kupovali polotovary plné éčok, keď si viete pripraviť zdravšiu a lepšiu variantu?

Prírodné ingrediencie chutia vždy lepšie, než tie umelé. Akokoľvek dobré sú kečupy z regálov potravín, na domácu parádu nemá nič.

(Visited 932 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Všetku zeleninu si narežeme na kocky a varíme, pokým nebude všetko vrátane cibule celkom mäkké. Uvarenú zeleninu vlejeme do mixéra a pomixujeme na jemnú zmes.

2
Done

Pomixovanú zmes vrátime do hrnca a varíme, kým poriadne nezhustne, čo potrvá približne 40-50 minút. Počas varenia pridáme soľ, cukor, korenie a mletú papriku a ak máte radi kyslejší kečup, môžete pridať aj jablčný ocot podľa chuti. Keď kečup zhustne, nalejeme ho do pohárov a uzatvoríme, ako pri zaváraní ovocia.

3
Done

Chuť kečupu závisí často krát aj od odrody jabĺk a paradajok. Oboje totiž môžu byť jeden rok kyslejšie, druhý rok zasa sladšie.

4
Done

Preto nezabúdajte ochutnávať a dochucujte, pokým nebude kečup presne podľa vašich predstáv. Prajeme veľa šťastia pri varení a dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

previous
Slimáky plnenie šunkou a syrom s veľmi jemnou chuťou! Pripravené sú za 30 minút!
next
ŠŤAVNATÝ rebarborový koláč so snehovou prikrývkou – každý si pýta recept!
previous
Slimáky plnenie šunkou a syrom s veľmi jemnou chuťou! Pripravené sú za 30 minút!
next
ŠŤAVNATÝ rebarborový koláč so snehovou prikrývkou – každý si pýta recept!