Ingrendiencie
-
1 kg Mleté bravčové mäso
-
250 g Udená slanina
-
3 ks Strúčiky cesnaku
-
1 ks Cibuľa
-
2 ks Vajcia
-
p.ch. Petržlenová vňať
-
p.ch. Rasca
-
p.ch. Majorán
-
p.ch. Mletá červená paprika
-
p.p. Olej
-
1 pl Bračová masť
-
1 ks Zemiaky
Popis
Jednoduchá príprava chutného a sýteho jedla. Vhodné na horúce letné dni.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Slaninu nakrájame na malé kocky. Nakrájanú cibuľu orestujeme na bravčovej masti. Potom pridáme slaninu a restujeme 5 min. Nakoniec pridáme 1 ČL mletej rasce, 1 ČL majoránky, 2 ČL červenej mletej papriky a nasekaný cesnak. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a krátko zarestujeme. |
2
Hotovo
|
V miske si zmiešame mleté mäso, vajcia, nasekanú petržlenovú vňať, cibuľovo – slaninovú zmes (vychladnutú). Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Dobre premiešame |
3
Hotovo
|
Z mäsovej zmesi tvarujeme valčeky – čevabčiči, ktoré sprudka opečieme na panvici zo všetkých strán – 1 min. Keď je mäso opečené, podlejeme 1 dcl vody a dusíme 5 min. |
4
Hotovo
|
Čevabčiči servírujeme s varenými zemiakmi (zemiaky umyjeme, ošúpeme, nakrájame na väčšie kocky a uvaríme domäkka v osolenej vode), horčicou a najemno nasekanou cibuľou. |