• Home
  • Hlavné jedlá
  • Prekladané mäso na mexický spôsob. Idú doňho len samé „fajnové veci
0 0
Prekladané mäso na mexický spôsob. Idú doňho len samé „fajnové veci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
0,5 kg Mleté bravčové mäso
250 g Ryža
menšie bal. Mexická mraz.zelenina
1 bal. Mexické korenie
375 g Kyslá smotana
1 ks Cibuľa
p.ch. Syr
p.ch. Soľ, korenie
p.ch. Mletá červená paprika

Prekladané mäso na mexický spôsob. Idú doňho len samé „fajnové veci

Kuchyňa:
  • 40 min.
  • Porcie 6
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať
(Visited 681 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Ryžu uvarím klasickým spôsobom len pridám do vody vegetu. Medzi tým na lyžičke masle udusím zeleninu a osobitne v inom hrnci udusím mäso na cibuli.

2
Hotovo

Mäso ochutím mexickým korením, soľou, paprikou a korením, podlejem 1,5 dl vody a nechám dusiť.

3
Hotovo

Sklenú misu potriem maslom, nasypem uvarenú ryžu, posypem čiernym korením, navrstvím udusenú zeleninu (dve lyžice zeleniny odložím nabok) a nakoniec mäso. Odloženú zeleninu zmiešam s kyslou smotanou, osolím a okorením.

Touto zmesou potriem vrch a posypem strúhaným syrom.

4
Hotovo

Pečiem v predhriatej rúre kým sa vrch neupečie do červena.

Dobrú chuť prajem!

Tip:

Keď som to piekla prvý krát, celá rodina nedočkavo čakala čo to bude. Nakoniec to dopadlo tak dobre, že si každý nabral ešte raz a tak sme ešte v ten večer dojedli celú misu mexického mäsa.

Lydia

Predošlý
Tajný recept na najlepšie zemiakové placky podľa mojej babičky: Pridajte do cesta toto, a budú najlepšie!
Ďalší
Ten najlepší čokoládový krém: Vhodný do koláčov, zákuskov a ako plnka do torty. Ak pridáte ovocie, môžete si na ňom pochutiť len tak
Predošlý
Tajný recept na najlepšie zemiakové placky podľa mojej babičky: Pridajte do cesta toto, a budú najlepšie!
Ďalší
Ten najlepší čokoládový krém: Vhodný do koláčov, zákuskov a ako plnka do torty. Ak pridáte ovocie, môžete si na ňom pochutiť len tak