Prinášame Vám recept na známu Chrenovú omáčku vhodnú najmä k hovädziemu mäsu a knedle. Pre obmenu môžte namiesto chrenu použiť kôpor a bude lahodná kôprová omáčka, ktorá sa hodí ako...
Už naše babičky robievali pirohy. Okrem slanej verzie si ich môžeme pripraviť aj na sladko. Náš recept vám ponúka kombináciu čerešní a vlašských orechov. Samozrejme aj v tomto recepte na...
Jemné, nadýchané, kysnuté cesto plnené bryndzovo – kôprovou plnkou. Bryndzové koláče sú vhodné k pivu, alebo vínu. Z jednej dávky pripravíme dva veľké plechy.
Smažené pirôžky sú nostalgickou spomienkou na staré dobré študentské časy. Keď prišla jeseň, školský rok sa začal a s ním prišli aj chladnejšie dni, nejedného z nás zahriali. Predávali sa...
Postup je celkom jednoduchý, margotky sú nepečené. Hmotu treba rozložiť na veľký plech 40x35cm. Ak dáte na menší, tyčinky budú hrubšie, nič sa však nedeje. Z tejto dávky vyjde 32...
Chutná, sladká a chrumkavá žemľovka. Základ žemľovky tvorí biely toastový chleba, doplnený o džem a nutellu, všetko poliate sladkou vaječnou zálievkou. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, malinami.
Sladká penová maškrta pre malých aj veľkých milovníkov cukru. Domáca príprava a postup zaručí lepšiu a výraznejšiu chuť, ako v kupovaných cukríkoch. Pre farebné prevedenie stačí pridať kvapku potravinárskeho farbiva.