• Home
  • Famózne domáce margotky.
0 0
Famózne domáce margotky.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

500 g Marína kekse
200 g Strúhaný kokos
150 ml Voda
400 g Kryštálový cukor
100 g Maslo
100 g Hrozienka
p.p. Rum
300 g Čokoláda
p.p. Rumová esencia

Famózne domáce margotky.

  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Postup je celkom jednoduchý, margotky sú nepečené. Hmotu treba rozložiť na veľký plech 40x35cm. Ak dáte na menší, tyčinky budú hrubšie, nič sa však nedeje. Z tejto dávky vyjde 32 ks tyčiniek. Na prípravu receptu sú potrebné marína keksy. Vhodné aj ako darček.

(Visited 754 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

5 balíčkov Marína keksov rozomelieme na strúhanku a vysypeme do väčšej misy. Pridáme strúhaný kokos, prisypeme mäkké hrozienka a prilejeme rumovú esenciu. Hrozienka je dobré použiť predtým namočené v rume. Ak máte tvrdé hrozienka, aspoň ich pred použitím na pol hodiny namočte do teplej vody.

2
Hotovo

Do hrnca nasypeme kryštálový cukor a prilejeme 1 a 1/2 až 2 deci vody. Privedieme k varu a asi 5 minút povaríme na sirup. Horúci sirup nalejeme do misy k surovinám a zamiešame. Sirup nalievame postupne, aby hmota nebola príliš riedka. Pridáme maslo z chladničky.

3
Hotovo

Maslo primiešame a necháme ho rozpustiť v horúcej hmote. Margotkovú hmotu preložíme z misy na plech vystlaný fóliou, alebo alobalom. Povrch uhladíme kartičkou a plech dáme stuhnúť do chladničky asi na dve hodiny.

4
Hotovo

Hmota nie je celkom tvrdá, skôr mäkká, dobre sa krája. Vyberieme ju z plechu aj s fóliou a pokrájame. Po dĺžke na 4 časti a po šírke na 8 častí. Vznikne nám 32 ks tyčiniek. Ak by bolo treba zarovnať okraje, tyčinky sa dajú pekne tvarovať. V miske nad parou rozpustíme tuk a pridáme čokoládu. Premiešame a odstavíme. Teraz nasleduje zlepšovák na poťahovanie. Na kartičku, alebo špachtľu položíme tyčinku.

5
Hotovo

Kartičku s tyčinkou držíme nad miskou s čokoládovou polevou, prelejeme polevou, kartičku nahneme a prebytočná čokoládová poleva stečie nazad do misky. Čokoláda by nemala byť horúca, bola by riedka. Treba chvíľku počkať a radšej znovu ohriať. Čokoládou poliate margotky ukladáme na mriežku pod ktorou je fólia. Prebytočné kvapky čokolády ostanú na fólii, potom sa ľahko stierkou stiahnu a vrátia do misky na ďalšie použitie.

6
Hotovo

Keď čokoláda stuhne, tyčinky preložíme na plech a dáme nazad do chladničky. Tieto tyčinky sú trvanlivé, uskladňujeme ich v dóze v chladničke, alebo zabalené do celofánu.

Lydia

Predošlý
Horúca biela čokoláda s vaječným likérom.
Ďalší
Kúzelný rumový nápoj.
Predošlý
Horúca biela čokoláda s vaječným likérom.
Ďalší
Kúzelný rumový nápoj.