Ingrendiencie
-
1 ks Karfiol
-
500 g Zemiaky
-
1 ks Cibuľa
-
2 ks Vajcia
-
1 hrnček múka
-
1/3 šálky Zelená cibuľka
-
2 čl Soľ
-
1 čl Čierne korenie
-
1/4 šálky Petržlenová vňať
-
3/4 šálky Čedar syr
-
1/2 šálky Olivový olej
-
3 pl pažítka
Popis
Dnes si predstavíme recept, ktorý vás prekvapí hlavne tým, že je v skutočnosti zdravý aj keď to tak na prvý pohľad nemusí vyzerať.
Lievance sú totiž pripravené zo zdravých ingrediencií, nemusíte sa teda obávať toho, že po nich priberiete. Recept je rýchly a jednoduchý. Uvidíte, že až ich prvýkrát ochutnáte ani nespoznáte, že to čo práve jete je karfiol
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky si olúpeme, nakrájame na štvrtiny a potom si jednotlivé ružičky karfiolu rozmixujeme v kuchynskom robote, kým nebudú veľké približne tak ako hrášok. |
2
Hotovo
|
Vo veľkej mise si zmiešame karfiol spoločne so zemiakmi. Pridáme vajce, múku, zelenú cibuľu, soľ, korenie, petržlenovú vňať a syr a dôkladne premiešame. |
3
Hotovo
|
Rozžeravíte si panvicu s olivovým olejom a vzniknutú zmes si vytvarujeme do karbonátku. Karbonátky umiestnime na rozpálený olej. Každú placku smažíme zhruba 3-6 minút z každej strany. |
4
Hotovo
|
Placky si dáme na plech vyložený papierom na pečenie a skladujeme ich v rúre predhriatej na 250 stupňov, tam ich necháme Zhurba 5 minút a na záver už je len posypeme petržlenom. |
5
Hotovo
|
Môžeme podávať. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |