• Home
  • Koláče
  • Manžel ochutnal tento jednoduchý veterník z plechu, a odvtedy ho musím robiť každý víkend. Je naozaj vynikajúci!
0 0
Manžel ochutnal tento jednoduchý veterník z plechu, a odvtedy ho musím robiť každý víkend. Je naozaj vynikajúci!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Cesto
200 ml Voda
200 ml Olej
180 g Hladká múka
štipka Soľ
6 ks Vajcia
Krém
1 ks uvarené Salko
3/4 l Mlieko
2 bal. Vanilkový puding
250 g Maslo
2 bal. Šľahačka v prášku
250 ml Mlieko
Poleva
5 dkg Práškový cukor
4 pl Mlieko
20 dkg mletý Kryštálový cukor

Manžel ochutnal tento jednoduchý veterník z plechu, a odvtedy ho musím robiť každý víkend. Je naozaj vynikajúci!

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Cesto

  • Krém

  • Poleva

Popis

Zdieľať

Radi experimentujete? Pripravte si veterník z odpaľovaného cesta na plechu.

(Visited 4 316 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Do kastrólika dajte olej a vodu a priveďte k miernemu varu. Potom vsypte múku a miešajte až sa cesto prestane lepiť na steny a varešku. Vypnite plameň, cesto dajte do misy, kde ho po chvíľach premiešavajte, aby rýchlejšie vychladlo. Do vychladnutého cesta začnite pridávať vajcia – dajte prvé, poriadne zapracujte a až potom ďalšie. Postup opakujte so všetkými 6 vajcami.

2
Hotovo

Pripravte si dva plechy, ktoré vyložte papierom na pečenie a na každý vlejte rovnaké množstvo pripraveného cesta. Pečte vo vyhriatej rúre asi 20 minút.

3
Hotovo

Vrstvenie:

Puding uvarte bežným spôsobom a do vrelého pridajte maslo. Zmes nechajte chladnúť. Potom pridajte uvarené Salko – jednu polievkovú lyžicu nechajte bokom – a vyšľahajte do hladkého krému. Ten natrite na spodnú stranu jedného upečeného plátu.

4
Hotovo

Ďalej si ušľahajte obe šľahačky, pridajte odloženú lyžicu uvareného Salka a vymiešajte do hladkého krému. Ten naneste na pudingovú vrstvu. Priklopte druhým upečeným plátom a polejte karamelovou polevou.

5
Hotovo

Karamelová poleva:

Cukor dajte na panvicu a miešajte kým nebude mať svetlohnedú farbu. Potom pridajte 4 polievkové lyžice mlieka a za stáleho miešania nechajte rozvariť. Vsypte práškový cukor a vymiešajte do hladkej polevy. Ak vám karamel stvrdne, pridajte ešte 2 polievkové lyžice mlieka a nechajte za stáleho miešania rozpustiť. Dobrú chuť.

6
Hotovo

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Ak ste ešte nikdy neskúšali uvariť pečienku na paradajkovej šťave, tak to by ste mali, niečo tak chutné som dávno nejedol
Ďalší
Nepečené kinder oblátkové rezy. Za 15 minút ich máte pripravené a to úplne bez námahy
Predošlý
Ak ste ešte nikdy neskúšali uvariť pečienku na paradajkovej šťave, tak to by ste mali, niečo tak chutné som dávno nejedol
Ďalší
Nepečené kinder oblátkové rezy. Za 15 minút ich máte pripravené a to úplne bez námahy