Ingrendiencie
-
Cesto
-
200 ml Voda
-
200 ml Olej
-
180 g Hladká múka
-
štipka Soľ
-
6 ks Vajcia
-
Krém
-
1 ks uvarené Salko
-
3/4 l Mlieko
-
2 bal. Vanilkový puding
-
250 g Maslo
-
2 bal. Šľahačka v prášku
-
250 ml Mlieko
-
Poleva
-
5 dkg Práškový cukor
-
4 pl Mlieko
-
20 dkg mletý Kryštálový cukor
Popis
Radi experimentujete? Pripravte si veterník z odpaľovaného cesta na plechu.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do kastrólika dajte olej a vodu a priveďte k miernemu varu. Potom vsypte múku a miešajte až sa cesto prestane lepiť na steny a varešku. Vypnite plameň, cesto dajte do misy, kde ho po chvíľach premiešavajte, aby rýchlejšie vychladlo. Do vychladnutého cesta začnite pridávať vajcia – dajte prvé, poriadne zapracujte a až potom ďalšie. Postup opakujte so všetkými 6 vajcami. |
2
Hotovo
|
Pripravte si dva plechy, ktoré vyložte papierom na pečenie a na každý vlejte rovnaké množstvo pripraveného cesta. Pečte vo vyhriatej rúre asi 20 minút. |
3
Hotovo
|
Vrstvenie:Puding uvarte bežným spôsobom a do vrelého pridajte maslo. Zmes nechajte chladnúť. Potom pridajte uvarené Salko – jednu polievkovú lyžicu nechajte bokom – a vyšľahajte do hladkého krému. Ten natrite na spodnú stranu jedného upečeného plátu. |
4
Hotovo
|
Ďalej si ušľahajte obe šľahačky, pridajte odloženú lyžicu uvareného Salka a vymiešajte do hladkého krému. Ten naneste na pudingovú vrstvu. Priklopte druhým upečeným plátom a polejte karamelovou polevou. |
5
Hotovo
|
Karamelová poleva:Cukor dajte na panvicu a miešajte kým nebude mať svetlohnedú farbu. Potom pridajte 4 polievkové lyžice mlieka a za stáleho miešania nechajte rozvariť. Vsypte práškový cukor a vymiešajte do hladkej polevy. Ak vám karamel stvrdne, pridajte ešte 2 polievkové lyžice mlieka a nechajte za stáleho miešania rozpustiť. Dobrú chuť. |
6
Hotovo
|
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |