• Home
  • Rôzne
  • Fantastický tradičný recept na zaváraný bravčový bôčik s rascou – Vynikajúca pochúťka!
0 0
Fantastický tradičný recept na zaváraný bravčový bôčik s rascou – Vynikajúca pochúťka!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

3 kg Bôčik s kosťou a kožou
3 čl Rasca mletá
2 čl Mleté čierne korenie
na 1kg mäsa/ 21 g Soľ
na pohár 0,7l/ 2 pl Voda

Fantastický tradičný recept na zaváraný bravčový bôčik s rascou – Vynikajúca pochúťka!

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Vynikajúca pochúťka, na ktorej si pochutí určite nielen staršia generácia, ktorá tento recept pripravuje dodnes, ale aj mladá generácia, ktorá si po prvom ochutnaní zapamätá neodolateľnú chuť!

(Visited 1 796 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Bôčik vykostíme (kosti použijeme napríklad k pečeniu) a zbavíme ho kože. Kožu nakrájame na väčšie kúsky (5x5cm).

2
Hotovo

Mäso nakrájame na kocky 2×2 cm, dáme ho do misky, pridáme soľ, korenie a rascu. Poriadne premiešame. Poháre naparíme vodou, viečka vyvaríme. Do pohárov dáme vodu a naplníme ich mäsom. Hore uložíme kožu z bôčika. Okraje pohárov poutierame papierovou servítkou, „zaviečkujeme“ a dáme do zavarovacieho hrnca. Zalejem vodou až nad okrej pohára.

3
Hotovo

Sterilizujeme pri teplote 100 stupňov cca 2 hodiny. Necháme v hrnci do druhého dňa, kedy postup opakujeme s tým rozdielom, že dobu sterilizovania skrátime na hodinu. Nehcáme trochu vychladnúť, vyberieme z hrnca a máme hotovo.

4
Hotovo

Poznámka: Autorka Naďa I. uvádza, že použila 2 kg bôčika netto a na túto dávku dala 42 g soli (GRAMOV!!!).

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Kapustoví holúbkovia podľa toho najlepšieho a najstaršieho receptu. Určite ich vyskúšajte!
Ďalší
Bravčové mäso s hubami v krémovej syrovej omáčke – jednoduchý a rýchly obed!
Predošlý
Kapustoví holúbkovia podľa toho najlepšieho a najstaršieho receptu. Určite ich vyskúšajte!
Ďalší
Bravčové mäso s hubami v krémovej syrovej omáčke – jednoduchý a rýchly obed!