Ingredients
-
3 kg s kosť.a kož. Bôčik
-
3 čl Rasca mletá
-
2 čl Čierne korenie
-
na kg / 21 g Soľ
-
na 0,7 dcl/ 2 pl Voda
Directions
Vynikajúca pochúťka, na ktorej si pochutí určite nielen staršia generácia, ktorá tento recept pripravuje dodnes, ale aj mladá generácia, ktorá si po prvom ochutnaní zapamätá neodolateľnú chuť!
Steps
1
Done
|
Bôčik vykostíme (kosti použijeme napríklad k pečeniu) a zbavíme ho kože. Kožu nakrájame na väčšie kúsky (5x5cm). |
2
Done
|
Mäso nakrájame na kocky 2×2 cm, dáme ho do misky, pridáme soľ, korenie a rascu. Poriadne premiešame. Poháre naparíme vodou, viečka vyvaríme. Do pohárov dáme vodu a naplníme ich mäsom. Hore uložíme kožu z bôčika. |
3
Done
|
Okraje pohárov poutierame papierovou servítkou, „zaviečkujeme“ a dáme do zavarovacieho hrnca. Zalejem vodou až nad okrej pohára. |
4
Done
|
Sterilizujeme pri teplote 100 stupňov cca 2 hodiny. Necháme v hrnci do druhého dňa, kedy postup opakujeme s tým rozdielom, že dobu sterilizovania skrátime na hodinu. |
5
Done
|
Nehcáme trochu vychladnúť, vyberieme z hrnca a máme hotovo. Poznámka: Autorka Naďa I. uvádza, že použila 2 kg bôčika netto a na túto dávku dala 42 g soli (GRAMOV!!!). Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |