• Home
  • Rôzne
  • Od tej doby, čo som upiekla tento chlieb, má rodina nechce ten z pekárne!
0 0
Od tej doby, čo som upiekla tento chlieb, má rodina nechce ten z pekárne!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

3 poháre/1poh-250 ml/ Hladká múka
1 čl Sušené droždie
1,5 čl Soľ
1,5 pohára Voda

Od tej doby, čo som upiekla tento chlieb, má rodina nechce ten z pekárne!

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Pečenie domáceho chleba si väčšina z nás spája s prácnym miešaním. Na túto časť ale u tohoto receptu môžete s radosťou zabudnúť! Tento recept sa vám určite zapáči. Je chutný a cesto nemusíte miešať. 

(Visited 504 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Odporúčame vám do cesta pridať aj viac ingrediencií. Záleží, na čo práve máte chuť – oškvarky, sušený cesnak, bylinky, alebo to, čo práve máte v chladničke 🙂 Skôr ako začnete, pamätajte, že chlieb potrebuje 8-10 hodín, aby vykysol a preto je lepšie ho robiť ráno, aby ste si ho na večeru mohli vychutnať 🙂

2
Hotovo

Najprv zmiešame všetky ingrediencie pomocou lyžice. Na začiatku cesto nebude vyzerať zrovna vábne, ale nebojte sa – všetko má svoj čas. Masa by mala byť hustejšia, a tak nie je potreba to preháňať s vodou. Zmiešanie surovín vám zaberie len 2 minúty! 🙂 Cesto potom prikryte utierkou a nechajte kysnúť.

3
Hotovo

Po 8-10 hodinách pomúčte dosku a cesto rozvaľkajte do tvaru obdĺžnika – malo by byť približne 3 cm hrubé. Nechajte kysnúť ešte 12 minút a potom všetky 4 strany zložte do stredu – sprava, zľava, zhora aj zdola. Cesto nechajte kysnúť ešte 30 minút.

4
Hotovo

Nakoniec preložte vzniknutý bochníček do formy s pokrievkou. Pečte zakrytý 30 minút na 220-230 ° C. Po uplynutí doby pečte bez pokrievky ešte 15 minút.

Páčil sa vám tento recept? Zdieľajte!

Lydia

Predošlý
Domáca čokoládová poleva s výbornou chuťou pripravená za 15 minút!
Ďalší
Pečené zemiaky po austrálsky: Jednoduché, chutné a hlavne originálne!
Predošlý
Domáca čokoládová poleva s výbornou chuťou pripravená za 15 minút!
Ďalší
Pečené zemiaky po austrálsky: Jednoduché, chutné a hlavne originálne!