Ingrendiencie
-
4 dcl Slnečnicový olej
-
4 ml Voda
-
2 ks Cibuľa
-
600 g Bravčové mäso
-
5 ks Strúčiky cesnaku
-
p.ch. Chilli korenie
-
p.ch. Soľ
-
p.ch. Rasca
-
p.ch. Majorán
-
25 g Zelený hrášok
-
1 kg Zemiaky
Popis
Premýšľate nad niečím novým, čo by ste najbližšie pripravili na večeru? Ak ste milovníci pikantnejších jedál, budete sa vám bravčové na hrášku páčiť. Samozrejme ak chilli nepridáte pochutia si aj vaše deti.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do hrnca si dajte trochu oleja a nechajte v ňom osmažiť cibuľu nakrájanú na kolieska. Ešte predtým si pripravte mäso. Nakrájajte si ho na tenšie pásiky a pridajte ho k cibuli. |
2
Hotovo
|
Zasypte zmes trochou rasce a nechajte mäso osmažiť. K mäsu pridajte vodu, posoľte a okoreňte a pretlačte cesnak.. Mäso zakryte a nechajte dusiť približne 15 minút. Približne po 5-7 minútach dusenia, pridajte do hrnca hrášok. Nepridávajte ho skôr, pretože by sa vplyvom vysokej teploty mohol rozvariť. |
3
Hotovo
|
Hrniec zakryte a duste. Pred odstavením z ohňa pridajte majoránku. |
4
Hotovo
|
Zemiaky si nakrájajte na hranolky. Olej vylejte do hrnca a nechajte ho dobre rozohriať. Po menších množstvách vkladajte do horúceho oleja domáce hranolky a keď sú zlatisté, vyberte ich a dajte na obrúsok, aby ste odstránili prebytočný tuk. |
5
Hotovo
|
Všetko spolu na záver zmiešajte a vychutnajte si lahodné jedlo aspoň vo dvojici. Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |