• Home
  • Koláče
  • Plnkový koláčik so šľahačkou na vrchu! Pre všetky mlsné jazýčky!
0 0
Plnkový koláčik so šľahačkou na vrchu! Pre všetky mlsné jazýčky!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Plnkový koláčik so šľahačkou na vrchu! Pre všetky mlsné jazýčky!

Cuisine:
  • Medium

Ingredients

  • Cesto

  • Krém

Directions

Share

Pred rokmi bol jedným z najpopulárnejších receptov v dámskom žurnále, no potom sa po ňom zľahla zem. Piškótový koláč s orechovým krémom je klasika, ktorú musíte urobiť aspoň raz za život.

Oplatí vám to celá rodina, pretože jeho báječná chuť sa nedá z ničím zameniť. Ľahučké cesto a fantastický krém si vás celkom podmania.

(Visited 749 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Najprv si pripravíme krém. V 4 dl mlieka si uvaríme puding s cukrom. V miske si vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny, pridáme puding a za stáleho miešania pomaly prilievame aj zostávajúce mlieko. Prenesieme opäť na oheň a miešame pokým zmes celkom nezhustne. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.

2
Done

Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny a pridáme k ochladenému pudingu. Vyšľaháme si hustú šľahačku a necháme ju zachladiť do chladničky.

3
Done

Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny a pridáme k ochladenému pudingu. Vyšľaháme si hustú šľahačku a necháme ju zachladiť do chladničky.

4
Done

Pekáč s veľkosťou približne 40×30 cm si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň cesto. Dáme piecť na 8-10 minút do rúry predhriatej na 170 stupňov a potom necháme vychladnúť.

5
Done

Po vybratí z plechu si cesto prerežeme na polovicu, aby nám vznikli dve menšie časti. Na jednu časť cesta nanesieme krém a prikryjeme ho druhou časťou cesta. Navrch dáme šľahačku, ktorú ozdobíme čokoládovými hoblinami. Prajeme dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

previous
Pikantné bravčové mäsko na hrášku: Rýchle a chutné! Tento rýchly recept sa v našej rodine traduje už viac ako 20 rokov! Túto klasiku musíte poznať aj vy
next
Namiesto klasických zemiakov si ako prílohu urobte zemiakové fašírky. Jednoduchý a chutný recept
previous
Pikantné bravčové mäsko na hrášku: Rýchle a chutné! Tento rýchly recept sa v našej rodine traduje už viac ako 20 rokov! Túto klasiku musíte poznať aj vy
next
Namiesto klasických zemiakov si ako prílohu urobte zemiakové fašírky. Jednoduchý a chutný recept