• Home
  • Koláče
  • Najlepší orechový krémeš od mojej babky z Maďarska: Ochutnala som ho pred rokmi a zatiaľ ho žiaden iný zákusok neprekonal!
0 0
Najlepší orechový krémeš od mojej babky z Maďarska: Ochutnala som ho pred rokmi a zatiaľ ho žiaden iný zákusok neprekonal!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
Cesto
8dkg Kryštálový cukor
10dkg Mleté orechy
10dkg rozdrvene Piškóty
5ks Bielka
2ks Žľtky
1 čl Prášok do pečiva
1 PL Olej
Krém
3ks Žľtky
1 balík Vanilkový puding
5 PL Kryštálový cukor
6 dl Mlieko
10g Maslo
100ml Práškový cukor
300ml Šľahačková smotana

Najlepší orechový krémeš od mojej babky z Maďarska: Ochutnala som ho pred rokmi a zatiaľ ho žiaden iný zákusok neprekonal!

Kuchyňa:
  • 30min
  • Porcie 8
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Cesto

  • Krém

Popis

Zdieľať

Tento orechový krémeš si zamilujete okamžite!  Ochutnala som ho pred rokmi a zatiaľ ho žiaden iný zákusok neprekonal!

(Visited 6 405 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Najprv si pripravíme krém. V 4 dl mlieka si uvaríme puding s cukrom. V miske si vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny, pridáme puding a za stáleho miešania pomaly prilievame aj zostávajúce mlieko. Prenesieme opäť na oheň a miešame pokým zmes celkom nezhustne. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.

2
Hotovo

Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny a pridáme k ochladenému pudingu. Vyšľaháme si hustú šľahačku a necháme ju zachladiť do chladničky.

3
Hotovo

Teraz si pripravíme cesto. Bielka vyšľaháme s cukrom do tvrdej peny. V inej miske si zmiešame žĺtky a olej. Pridáme orechy, piškóty a prášok do pečiva a dobre premiešame. Potom pridáme aj bielka a premiešame už len varechou.

4
Hotovo

Pekáč s veľkosťou približne 40×30 cm si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň cesto. Dáme piecť na 8-10 minút do rúry predhriatej na 170 stupňov a potom necháme vychladnúť.

5
Hotovo

Po vybratí z plechu si cesto prerežeme na polovicu, aby nám vznikli dve menšie časti. Na jednu časť cesta nanesieme krém a prikryjeme ho druhou časťou cesta. Navrch dáme šľahačku, ktorú ozdobíme čokoládovými hoblinami. Prajeme dobrú chuť!

6
Hotovo

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Plnená paprika podľa našej babičky: Tento recept sa v našej rodine traduje už viac ako 30 rokov! Tajomstvo spočíva v …
Ďalší
Pozor Dámy, toto pomôže s tukom na bruchu ako nič iné: Lacný spaľovač tukov našich babičiek – tabletky na chudnutie sa môžu schovať
Predošlý
Plnená paprika podľa našej babičky: Tento recept sa v našej rodine traduje už viac ako 30 rokov! Tajomstvo spočíva v …
Ďalší
Pozor Dámy, toto pomôže s tukom na bruchu ako nič iné: Lacný spaľovač tukov našich babičiek – tabletky na chudnutie sa môžu schovať